Cum sa ne ingrijim pielea

Pielea reprezinta cel mai vast organ al corpului, care pe langa rolul de protector al organismului mai are si functia primordiala de a regla temperatura corporala si de a sintetiza vitamina D.
Pielea este formata din mai multe straturi:
Epiderma este primul strat al pielii, exterior si este primul pe care-l vedem cand ne uitam la suprafata pielii. Epiderma este formata din celule moarte, cu aspect aplatizat.
Derma este ce-al doilea strat al pielii si este mai gros decat epiderma. Derma contine vase de sange si de limfa, foliculi ai firelor de par, terminatii ale nervilor senzitivi si glande sebacee si sudoripare. La nivelul acestui strat se formeaza noi celule ale pielii, vii, care treptat ajung la suprafata epidermei.
Hipoderma este cel de-al treilea strat sunt gasimile si tesutul adipos care sustine pielea si muschii mici care ii mentin tonicitatea.
Aromaterapia poate fi folosita cu succes la nivelul epidermei, desi starea ei de sanatate este strans legata de celelalte doua straturi de piele.
In momentul in care la suprafata pieii se acumuleaza celulele moarte, tenul pare tern, lipsit de viata si de luminozitate. Produsele aromaterapeutice stimuleaza rapid regenerarea celulelor din derma, ceea ce face ca tenul sa ramana elastic si luminos.
Ceea ce mancam si bem, cat si felul in care ne ingrijim starea de sanatate, reflecta asupra chipului si a pielii noastre.
Exista persoane care nu au astfel de probleme, care pot manca si bea orice fara a le fi afectat in vreun fel tenul sau organismul, insa acestea sunt in numar redus.
Pentru a ajuta pielea sa-si capete si sa-si mentina aspectul tineresc trebuie sa renuntam la micile vicii si sa ne axam pe produse naturale, fara conservanti sau alti componenti chimici.
Cafeaua sau ceaiul negru sunt primele pe care trebuie sa le inlocuim cu ceaiurile din plante si apa minerala de izvor. De asemenea dulciurile si mancarea bogata in grasimi si cea sarata trebuie inlocuita cu fructe, legume si cereale integrale.
Exercitiile fizice, aerul curat, evitarea fumatului si a alcoolului contribuie si ele la reducerea problemelor care ne afecteaza pielea si organismul totodata.

Citeste si:  Unele medicamente anti-obezitate pot provoca anxietate si tendinte suicidare!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.