Cum sa-l inveti sa fie responsabil

Invatarea asumarii responsabilitatii reprezinta un capitol important in educatia oricarui copil. Un copil responsabil este un viitor adult responsabil. Pentru a-l invata acest lucru, trebuie in primul rand sa nu il rasfeti. Iata cativa pasi care sa te ajute in procesul de responsabilizare al celui mic.
1. Explica-i copilului tau ca banii nu se fac deloc usor, si, prin urmare, jucariile trebuie sa fie bine pastrate pentru a dura mai mult
2. Roaga-l pe copilul tau sa te ajute sa donatzi jucariile si obiecte cu care el nu se mai joaca. Aceasta poate sa fie o sarcina dificila la inceput, pentru ca micutul isi va vedea propriile jucarii si le va vrea inapoi chiar daca nu le-a mai folosit de ceva timp. Spune-i ca daca va renunta la unele dintre ele, acestea vor ajunge la copii mai putin norocosi pentru a-i bucura.
3. Ia-ti copilul cu tine undeva unde amandoi puteti sa faceti voluntariat. Atunci cand cel mic va vedea ca nu toti oamenii primesc in viata ceea ce isi doresc si ca traiesc mai rau decat el, isi va schimba atitudinea.
4. Atunci cand copilul tau devine prea rasfatat, ia-i inapoi ceea ce ii place cel mai mult.

Citeste si:  Cat de periculos e telefonul mobil?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.