Cum prevenim infectiile ochiului

Igiena ochilor

Ca in orice boala pentru a nu ajunge la tratament,  cel mai bine ar fi sa putem preveni infectare ochiului.

Cum o facem?

Depinde – unele infectii pot fi prevenite, altele nu prea. Astfel, conjunctivitele si keratoconjunctivitele pot fi prevenite printr-o igiena riguroasa a ochilor si a mainilor, prin evitarea contactului cu alte personane care au deja conjunctivita (mai ales in comunitatile de copii), prin evitarea mersului vara la bazine de inot unde curatenia si ingrijirea apei sunt cel putin dubioase, prin evitarea folosirii altui prosop de fata decat cel propriu.

De asemenea, pentru doamne si domnisoare este indicat sa nu foloseasca in comun cu alte persoane: rimelul, fardul de ochi si creionul dermatograf pentru ca pot facilita transmiterea infectiilor si a altor microbi de la nivelul ochilor.

Ochelarii de protectie intr-o atmosfera poluata, cu praf si vant, ar putea ajuta la prevenirea unei infectii la nivelul suprafetei ochiului.
Nu se recomanda un tratament profilactic antibiotic, nefiind nici eficient, nici justificat.

Citeste si:  Acupunctura

In ce priveste infectiile intraoculare intra- si postoperatorii exogene (cauza din exterior), prevenirea lor tine de respectarea foarte stricta a regulilor de sterilizare in salile de operatie, a instrumentelor si a tuturor materialelor folosite intr-o operatie (pe cat posibil acestea trebuie sa fie de unica folosinta).

Infectiile oculare endogene (cu punct de plecare o infectie din interiorul organismului) pot fi prevenite prin tratarea focarului infectios intern, dupa adresarea la medicul de diverse specialitati, dupa caz (stomatolog, ORL, chirurg etc.).

Citeste si:  Ce trebuie sa stim despre lipoaspiratie?

Cam acestea ar fi cateva din masurile pe care putem sa le luam noi,  pentru a evita aparitia unor infectii oculare.

 

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.