Cum il scapi pe cel mic de faringita

Pentru micutii cu varsta intre 3 si 6 ani, faringita este una dintre cele mai comune afectiuni care se instaleaza la inceputul verii, cand din cauza caldurii si a bauturilor reci sau ale inghetatelor pe care le consuma, ajung sa acuze dureri de gat si tuse seaca.
De multe ori exista insa riscul aparitiei infectiilor bacteriene, care in marea lor majoritate sunt de natura virala, restul rezumandu-se la infectii cu streptococ betahemolitic de grup A.
Pentru a evita ca micutul sa faca una din aceste afectiuni, ar fi bine sa aveti grija in ce colectivitati isi desfasoara activitatea si sa-l invatati sa se spele intotdeauna pe maini dupa ce vine de afara sau dupa ce se joaca cu animalutele.

Citeste si:  Cadouri de iepuras

Faringita de tip viral are urmatoarele manifestari :
– Dureri de gat.
– Stari febrile.
– Nas infundat.
– Lipsa poftei de mancare.

In astfel de cazuri, cel mai recomandat ar fi sa ii administrezi celui mic picaturi de nas si un siropel, in cazul in care incepe sa tuseasca. Medicamentele pe baza de ibuprofen sunt cele mai bune, insa daca dupa 2-3 zile de tratament, simptomele si manifestarile nu scad, ar fi indicat sa va adresati medicului pediatru.
In cazul in care ignorati aceste semne, este posibil sa ajungeti la alte complicatii, cum ar fi otita sau complicatii grave la nivelul amigdalelor.

Citeste si:  Ecografii in sarcina (partea a II-a)

Faringita determinata de streptococ are urmatoarele manifestari:
– Dureri de cap si de gat intense.
– Lipsa poftei de mancare.
– Dureri abdominale.
– Stari de voma.
In astfel de cazuri, cel mai bine e sa mergeti cu copilul direct la medic, inainte de a-i administra dumneavoastra un tratament care considerati ca ar fi de cuviinta. In cazul infectiei cu streptococ, un tratament neindicat ar putea inrautati situatia, facand mult mai dificila sarcina de a elimina bacteria din organism.
Netratata la timp, aceasta infectie se poate dezvolta in reumatism articular sau chiar afectiuni la nivelul inimii.

Citeste si:  Copiii – afectati de fumul de tutun impregnat in haine

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.