fbpx

Cum alungam seara stresul si insomnia

Cum sa te relaxezi inainte de culcare

Viata de zi cu zi ne da nenumarate motive de stres sau depresie.  Starea de nervozitate izvorata din motive banale sau chiar nedetectabile o putem estompa prin terapii simple, oferite de natura. Din nelinistea noastra de peste zi ne alegem si cu un somn agitat ori foarte scurt. Putem sa bem un ceai, cu regularitate, cand se apropie ora culcarii. Avem de unde sa alegem, exista multe plante cu renumele de leac impotriva depresiei si a anxietatii.

Passiflora. E planta cea mai folosita in tratarea insomniei. E un calmant de nadejde. Uscata, facem ceai din ea, dar o gasim si sub forma de picaturi sau capsule. O consumam zilnic. rezultatele nu apar cat ai bate din palme, dar dupa cel mult o luna sunt remarcabile si de durata.

Citeste si:  Ce pot spune unghiile despre sanatatea noastra?

Macul salbatic. Din florile lui rosii facem un decoct (turnam peste cateva flori o cana de apa clocotita). Il bem indulcit cu miere. Ajuta la calmare si la somn.

Talpa gastei. Trei linguri le dam in clocot in apa care intra intr-o cana, inainte de culcare.

Valeriana. Se mai numeste si odolean. Din radacina de valeriana facem infuzie, o lingurita la o cana de apa. O bem inainte sa ne culcam. Pe langa faptul ca lupta impotriva tulburarilor de somn si a anxietatii, e de ajutor in imbunatatirea dinamicii sexuale.

Florile de tei. Un ceai extrem de raspandit. O cana inainte de culcare, foarte bun calmant.

Sunatoarea. E folosita din vechime, in terapiile populare, avand bune rezultate in echilibrarea emotionala. Nu mai mult de doua saptamani sunt necesare pentru imbunatatirea starii de depresie si capatarea increderii in fortele proprii. Sunatoarea e planta optimismului! Zilnic, extract sau pulbere de sunatoare!

Citeste si:  Oamenii strazii - un segment aparte de pacienti cu boli psihice

Angelica. Avem ocazia, cunoscand plante, sa vedem de unde vin unele nume de fete. Angelica e un tovaras de nadejde pentru cei incercati de depresii, care n-au chef de viata si o vad in cenusiu.
Maghiranul. Nu trebuie sa fii oltean ca sa-l consumi, ci doritor de un somn mai bun: doua cani de infuzie pe zi, o lingura de maghiran la o cana.

Busuiocul. E ruda de gradul intai cu sunatoarea, in medicina populara. Revigoreaza tonusul psihic, face organismul mai rezistent la stres. Chiar si mirosul sau e datator de optimism. Nu degeaba exista cantecul acela cu busuiocul pus in par…

Roinita. E remediul celor cazuti in butoiul cu melancolie. O consumam sub forma de ceai, ne va linisti si relaxa.

Citeste si:  Invatarea de noi sarcini poate fi cheia afectiunilor neurologice

Pelinita. Combate depresia, creste tonusul psihic. Pelinita, planta medicinala foarte populara pe plaiurile noastre, e un neobosit stimulent al sistemului nervos.

Isopul. Atrage somnul in timpul noptii si alunga somnolenta in timpul zilei sau in perioada in care trebuie sa fim activi. Ne face sa lasam deoparte obsesiile care ne macina.

Paducelul. Doua cani pe zi, o lingurita la o cana, in infuzie. Recomandabil pentru cei cu insomnii.

Daca e sa combinam plante, cel mai bun amestec e din radacina de valeriana, radacina de papadie, busuioc si coada-soricelului. Le amestecam in parti egale si facem un ceai dintr-o lingurita de plante si o cana de 250 ml apa.  Indicat at fi sa bei doua cani pe zi.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.