Copilul tau are…un copil

O veste deloc usoara. Sa afli ca fiica ta, adolescenta fiind a trecut la etapa de a fii mama, mai ales atunci cand tu nu ai purtat nici macar o discutie cu ea despre sex, e destul de inconfortabila.
Chiar daca aceasta veste nu este usor de suportat si esti furioasa, opreste-te pentru o secunda si aduna faptele. Pune-te in locul ei. Incearca saiti dai seama cum se simte ea. Se simte vinovata, depasita de situatie, singura, speriata, poate chiar furioasa- de ce a trebuit sa i se intample ei acest lucru?! Nu este floare la ureche pentru o adolescenta sa traiasca cu toate aceste sentimente. Fii blanda si incearca sa intelegi ce s-a intamplat. Faptul ca este insarcinata nu inseamna ca este mai putin fiica ta. Nu tipa la ea, o vei speria si mai tare si vei inrautati situatia. Gandeste-te ca poate s-a intamplat cva grav, ca nu este vina ei, iar rusinea si teama au impiedicat-o sa iti spuna ceva pana acum
Stii cine este „vinovat” pentru aceasta situatie dificila? Oricare ar fi relatia dintre fiica ta si baiatul respectiv, este dreptul lui sa stie ca urmeaza sa fie tata. Este foarte posibil ca si el sa fie un adolescent speriat si sa nu doreasca sa isi asume vreo responsabilitate in plus, oricat de mult ti-ar displacea el, ca persoana, nepotelul tau va dori sa stie cine este tatal lui si chiar sa il cunoasca intr-o buna zi. Se poate ca si el sa doreasca sa se implice la un moment dat in viata copilului. Daca este asa trebuie sa ii dai dreptul sa isi duca la bun sfarsit indatoririel de tata.
Nu hotari tu pentru ea. In nici un caz nu o obliga sa faca avort sau sa dea copilul la orfelinat. Situatia este delicata, dar se presupune ca esti persoana matura de aici. Nu fi impulsiva. Ii poti da sfaturi fiicei tale, dar ultima decizie este tot a ei. Nu o forta sa faca ceea ce nu isi doreste sa faca. Nu vrei sa traiesti tot timpul cu regretul ca a luat decizia gresita. Poate crezi ca un avort o sa iti aduca fiica „intreaga” inapoi, dar uiti de actul sexual, de socul resimtit cand a aflat ca este insarcinata, de lipsa ei de experienta. Fiica ta nu va mai fi niciodata la fel, accept-o si iubeste-o, oricum ar fi.

Citeste si:  Feng Shui pentru sanatate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.