fbpx

Copiii si calculatorul

Un studiu recent a dezvaluit faptul ca cei care petrec mai mult de cinci ore in fata calculatorului risca sa devina supraponderali.
O pozitie incomoda in fata tastaturii, mentinuta ore in sir, poate afecta tinuta copilului, iar privitul ecranului ii poate mari dioptriile. Adolescentii care petrec prea mult timp pe Internet, intrand in legatura cu necunoscuti, au trecut prin etape de deprimare si singuratate, ca sa nu mai vorbim ca risca sa divulge prea multe informatii unor eventuali pedofili. Baietii care se dedica jocurilor violente vor avea manifestari de agresivitate.
Dar studiile arata si consecinte pozitive ale folosirii calculatorului de catre copii. Evident, principalul avantaj este acela ca invata, in joaca, sa stapaneasca un instrument fara de care viata lui de viitor adult va fi de neconceput.
In plus, manevrarea tastaturii perfectioneaza coordonarea maini-ochi si accelereaza viteza de reactie a copilului. Programele interesante si educative ii ofera celui mic posibilitatea sa exploreze lumea si sa creeze opere originale.
Folosirea e-mail-ului si a programelor de chat sporeste abilitatile comunicationale ale copilului. In plus, jocurile pe calculator ajung subiecte predilecte de conversatie intre copii, ele contribuind astfel la stabilirea unor relatii interpersonale. Iar atunci cand joaca in retea, cei mai buni vor capata, evident, o mai buna parere despre ei insisi. S-a mai constatat, de asemenea, ca acei copii care au dificultati de invatare isi imbunatatesc performantele scolare cu ajutorul calculatorului.

Citeste si:  Prazul face minuni
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.