Claustrofobia

Claustrofobia este denumirea pentru teama de spatiile inchise. Specialistii sunt de parere ca aceasta fobie este de fapt cauzata de o trauma din copilarie.
Din pacate, multe persoane nu stiu ca sufera de aceasta fobie. De aceea este important sa recunosti simptomele pentru a stii cu ce anume te confrunti.
Exista doua simptome care „prevestesc”aceasta boala: frica de spatii inchise si teama de restrictii. Daca stii ca ai cel putin una dintre aceste doua simptome, atunci trebuie sa fii constienta ca suferi de claustrofobie si sa iei masuri, si anume: trebuie sa eviti camerele mici, camerele incuiate, camerele care au usi si geamuri inchise, lifturile, pesterile, metroul, tunelele si zonele foarte aglomerate. Daca aceste simptome se agraveaza, atunci sunt foarte mari sanse sa nu te simti confortabil pe scaunul medicului stomatolog, la coafor sau in holurile de asteptare.
Atunci cand simti teama, ti se va accelera pulsul si vei respira mai greu, pana vei simti ca vei ramane fara aer. Ceea ce trebuie sa faci este sa pleci imediat din locul respectiv, pentru a nu face un atac de panica.
Terapia cognitiva este una dintre cele mai cunoscute metode si ajuta foarte mult. Aceasta terapie te va ajuta sa intelegi ceea ce se intampla cu tine, vei discuta despre asta si vei intelege ca nu este nici un pericol daca te afli intr-un lift sau intr-o camera mai putin mare.
Claustrofobia este o boala, practic, dar, care cu putin ajutor, cu putina vointa, cu putina terapie, se poate rezolva. Poti trece peste.

Citeste si:  Depresia si cum scapam de ea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.