fbpx

Ciocolata, mai eficienta in reducerea tensiunii arteriale decat ceaiul

Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori germani care a analizat mai multe studii asupra efectelor benefice ale ceaiului si produselor din cacao, scrie Mediafax.Participantii la acest studiu care au consumat timp de doua saptamâni produse pe baza de cacao au înregistrat o scadere a tensiunii arteriale similara celor care au luat medicamentele utilizate în mod traditional pentru combaterea hipertensiunii arteriale. Scaderea tensiunii arteriale contribuie la reducerea riscurilor de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral cu 10 – 20%, potrivit acestui studiu. Atât cacaua cât si ceaiul contin polifenoli, o clasa de antioxidanti cunoscuti pentru efectul benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare. Polifenolii se gasesc în majoritatea fructelor si legumelor. Totusi, cacaua contine un tip de polifenoli care nu se gaseste în ceai, procianidele, care au o actiune directa asupra vaselor sangvine. În prezent, pacientii care sufera de hipertensiune sunt obligati sa consume mai multe fructe si legume, desi si produsele din ceai si cafea sunt luate în considerare în tarile vestice. Autorul studiului, profesorul Dirk Taubert de la Spitalul Unibversitar din Koln, spune ca studiul sau nu trebuie vazut ca o incitare la consumul exagerat de produse pe baza de ciocolata, care contin în plus zahar si unt.
Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori germani care a analizat mai multe studii asupra efectelor benefice ale ceaiului si produselor din cacao, scrie Mediafax.Participantii la acest studiu care au consumat timp de doua saptamâni produse pe baza de cacao au înregistrat o scadere a tensiunii arteriale similara celor care au luat medicamentele utilizate în mod traditional pentru combaterea hipertensiunii arteriale. Scaderea tensiunii arteriale contribuie la reducerea riscurilor de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral cu 10 – 20%, potrivit acestui studiu. Atât cacaua cât si ceaiul contin polifenoli, o clasa de antioxidanti cunoscuti pentru efectul benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare. Polifenolii se gasesc în majoritatea fructelor si legumelor. Totusi, cacaua contine un tip de polifenoli care nu se gaseste în ceai, procianidele, care au o actiune directa asupra vaselor sangvine. În prezent, pacientii care sufera de hipertensiune sunt obligati sa consume mai multe fructe si legume, desi si produsele din ceai si cafea sunt luate în considerare în tarile vestice. Autorul studiului, profesorul Dirk Taubert de la Spitalul Unibversitar din Koln, spune ca studiul sau nu trebuie vazut ca o incitare la consumul exagerat de produse pe baza de ciocolata, care contin în plus zahar si unt.

Citeste si:  Are nevoie de ajutor in lupta cu leucemia
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.