fbpx

Ce cruditati mananci pe timpul verii

Legumele si fructele crude sunt solutia perfecta cand este foarte cald afara si nu ai chef sa gatesti. Sub aceasta forma absorbim fibrele lor „brute”. Negatite, ele au o actiune mai puternica asupra tubului digestiv. In exces, pot deveni iritante pentru intestine si pot provoca dereglari digestive sau diaree, dureri abdominale si balonari. Iata de ce trebuie sa tii cont: evita sa bei cantitati mari de apa dupa ce ai consumat legume; nu uita de sucurile de legume si fructe proaspete, care nu au fibre, dar au alte componente utile; alege legume si fructe cat de proaspete posibil (vara nu e greu deloc); pastreaza-le cat de putin e posibil la frigider; nu le pune la spalat in apa, ci spala-le rapid sub un jet rece; consuma-le cat poti de repede dupa ce le-ai curatat, taiat sau ras; pentru o digestie mai usoara, rade legumele cat mai fin; asezonarea legumelor cu ulei le face mai hranitoare. Mai exact, uleiul permite utilizarea de catre organism a provitaminei A si a carotenoidelor prezente in morcovi, rosii, etc.) sau a vitaminei E; rade, cat mai fin, morcovii, telina, varza sau alte cruditati; mesteca-le foarte bine. Cantitativ, e bine sa consumi minimum 5 fructe si legume pe zi.

Citeste si:  Proprietatile curative ale otetului de mere
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.