fbpx

Ce contine cafeaua

Cafeaua este una dintre bauturile cele mai consumate in lume. Iata ce mai contine cafeaua in afara de cofeina. La modul general, o ceasca de cafea aduce un numar important de vitamine si minerale. De exemplu, o ceasca furnizeaza 80 mg de potasiu. Mai contine acizi fenolici, ale caror proprietati antioxidante sunt cunoscute. In plus, o ceasca de cafea contine foarte putine calorii…desigur, daca nu ii adaugi zahar sau lapte. Iata compozitia cafelei: ca valoare energetica, cafeaua pura (100g) contine 288 kcal (cea macinata), 211 kcal (cea solubila). Cantitatea de apa este de 4 g la cea macinata si tot 4 g la cea solubila. Proteinele continute sunt 12 g la cafeaua macinata si 12,4 g la cea solubila. Glucide: 28,5 g macinata si 40g solubila. Lipide: 14g macinata si 0,3g solubila. Sodiu: 70 mg macinata si 40 mg solubila. Potasiu: 2000 mg contin 100 g de cafea macinata si 3850 mg la cea solubila. Magneziu: 230 mg, macinata si 343 mg, solubila. Fosfor, 170 mg cea macinata si 152 mg cea solubila. Calciu, 130 mg cea macinata si 152 mg cea solubila. Fier, 5 mg cea macinata si 4,2 mg cea solubila. Caroten: 6 mg cea macinata. Mai contine si vitaminele : E, PP, B1, B2, B9. Evident ca una dintre componentele principale ale cafelei este cofeina. Consumata moderat, ea amelioreaza concentrarea si stimuleaza digestia. Cea mai multa contine cafeaua la filtrusau expresso (6 g cafea, o ceasca de 100 ml, contine 90 mg de cofeina). Cafeaua solubila (2 g), la 100 ml contine 60 mg de cofeina. Iar cea decofeinizata )2 g), contine 3 mg de cofeina la 100 ml. Procentul de cofeina variaza si in functie de originea cafelei. Cea robusta contine mai mult decat cea arabica.

Citeste si:  Apneea se trateaza cu o masca-minune
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.