Bona sau mamica

Persoana care trebuie sa aiba grija de copilul tau, joaca un rol foarte important in viata ta si a micutului tau. Cata incredere ai sa iti lasi micutul pe mainile unei bone?
Alegerea unei bone este un moment foarte important, la care trebuie sa participe ambii parinti, cu aceeasi dedicare si deschidere pentru binele copilului.

Cum trebuie sa fie bona ideala pentru copilul tau?
In primul rand trebuie sa-i placa sa “lucreze” in preajma copiilor, sa fie o persoana echilibrata, comunicativa si foarte amabila. Bona nu va fi un simplu angajat pentru copilul tau, ea va face parte din viata copilului tau si a familiei voastre, de aceea este important ca ea sa aiba un stil de viata cat de cat apropiat cu al vostru, din punct de vedere al valorilor si al educatiei.

Citeste si:  Encoprezis

Un alt criteriu foarte important este varsta bonei. Daca alegi o persoana mai tanara, care nu a avut foarte multa experienta in acest domeniu, este posibil sa intampini ceva mici probleme. O persoana tanara este posibil sa nu aiba aceeasi rabdare sau aceeasi placere sa lucreze cu micutii si isi va imagina ca statutul de bona presupune doar prezenta in casa si indrumatul micutului catre pat la somn.
Pe cand o persoana cu experienta si trecuta prin viata va stii cum sa gestioneze anumite probleme si conflicte mult mai usor, insa este posibil sa nu fie la curent cu joculetele educative si interactive pe care micutii le au cu persoanele mai tinere.

Citeste si:  Ce sunt de fapt crizele si cum le depasim?

O bona trebuie sa fie foarte apropiata de copilul pe care il ingrijeste si trebuie sa-i ofere suportul si atentia de care el are nevoie pentru a de putea dezvolta normal si sanatos. Intre copil si bona se dezvolta un sentiment de atasament, asa ca ar fi recomandat sa nu ii schimbi bona decat in cazuri majore sau cand aceasta are o problema si nu poate veni la micut.

Citeste si:  Pentru ca vara aceasta iti doresti sa fii in forma maxima, Nestle Fitness lanseaza Programul ABDOMEN PLAT

O bona nu va putea inlocui niciodata nevoia de a fi in prezenta mamei sau a familiei, asa ca incearca sa-ti organizezi timpul in asa fel incat sa petreci pe putin 2 ore pe seara cu micutul tau, inainte de culcare.
Joca-te cu el, hraneste-l, fa-i baita , chiar si in prezenta bonei. In felul acesta, copilul va intelege in timp ca bona nu este mamica lui, ci doar o persoana care il iubeste si care are grija de el cat timp mamica este plecata la munca.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.