Biblioteca micutului tau

Cei mici au nevoie de multa atentie si grija din partea parintilor, mai ales atunci cand sunt in plin proces de crestere si dezvoltare. Este important sa le asiguram tot confortul si toate materialele de care au nevoie pentru a se culturaliza si pentru a invata lucruri noi.
Intr-o lume in care tehnologia si lucrurile virtuale au pus stapanire pe tot, abia daca mai auzi pe cineva spunand ca merge la biblioteca sau ca isi doreste o carte in plus la colectia pe care o are acasa.
Ofera-i copilului tau o gama larga de carti si povestioare din care sa se inspire si din care sa invete sa-si largeasca orizontul, sa-si cultive vocabularul sau cultura generala.
Printre cartile pe care bilbioteca micutului tau trebuie sa le contina se numara cartile de povesti, cartile de scoala, dictionarele si enciclopediile.
Alternativa mai usoara a bibliotecii, si anume internetul, ar trebui restrictionat sau facut un program, cu un anumit interval de ore in care sa aiba acces la el. Din cauza internetului, multi copii refuza sa mai invete sau sa citeasca din carti, crezand ca internetul tine loc de orice.
Este adevarat ca pe internet gasesti aproape orice informatie ai cauta, dar de multe ori nu este cea corecta, pentru ca si internetul mai da erori din cand in cand. Plus ca nu ai certitudinea ca persoana care a scris informatiile respective era in cunostinta de cauza sau facea acest lucru de acasa, din spatele unui calculator si a mintii sale stralucite, fara niciun material didactic sau fara o dovada a spuselor sale.
Instiga-ti copilul sa invete din carti, sa citeasca ceea ce li se da de la scoala si sa isi dezvolte universul imaginativ, facand abstractie de televizor, internet sau alti factori perturbanti.
Cele mai frumoase basme scrise de Creanga, Slavici, Ispirescu trebuie sa-si gaseasca locul in biblioteca micutului tau, indiferent de varsta si preferintele lui.
Ghidul bunelor maniere poate fi si el inclus, pentru ca niciodata nu stii cand are un exces de politete si isi va dori sa invete cele mai elegante si stilate gesturi cu care sa impresioneze pe cineva.

Citeste si:  Ce este furia : intre origini, manifestare si punere in cuvinte

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.