
Medicina traditionala si moderna continua sa ne suprinda si sa faca noi si noi cercetari si descoperiri, benefice pentru organismul si sanatatea noastra a tuturor.
Spirulina este unul dintre acele remedii din natura care contribuie cu succes la restabilirea echilibrului organismului, care ajuta la scaderea in greutate, prevenind riscul aparitiei cancerului, reducand nivelul colesterolului si luptand impotriva imbatranirii premature si a oboselii.
Spirulina este o microalga marina care contine peste 70 de proteine si peste 18 aminoacizi, de doua ori mai multe si mai bune decat cele din carnea de vita sau porc.
In compozitia spirulinei regasim si o gama larga de de micro si macro elemente, cum ar fi calciul, magneziul, fierul, zincul, fosforul, seleniul, precum si o cantitate insemnata de vitamine, cum ar fi betacarotenul, acizii nucleici si fibre.
Continutul bogat de antioxidanti, zinc si vitamina E, stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva aparitiei cancerului. De asemenea, ajuta la stabilizarea colesterolului bun si rau, in organism, precum si al nivelului zaharului din sange, datorita continutului de polizaharide din compozitia sa.
Spirulina este remediul perfect in cazul unei raceli, ajutand organismul sa-si revina mai usor, asigurandu-i vitalitate si rezistenta.
In cazul persoanelor care sufera de anemie, spirulina este tratamentul perfect: contine fier si magneziu, care se absoarbe foarte usor in organism.
Spirulina este unul dintre cele mai bune tratamente detoxifiante si revigorante, foarte valoroase in perioadele de refacere, dupa anumite boli sau afectiuni.
De asemenea, consumul regulat de spirulina, duce la scaderea in greutate, datorita faptului ca transmite creierului, chiar si dupa o cantitate mica de substanta ingerata, o senzatie de satietate si de confort fara ca tu sa mananci neaparat ceva consistent.
Pentru ca tot vine vara, recomandam consumul de spirulina pentru a accelera, intensifica si prelungi bronzul. Contine foarte mult betacaroten, care previne uscarea pielii si deshidratarea acesteia.
In Japonia este considerat aliment!