
Oamenii de stiinta din Marea Britanie avertizeaza ca femeile care folosesc perioada sarcinii drept scuza pentru a îngurgita alimente grase pentru ca manânca pentru doi poate pune copiii la risc sa devina obezi mai târziu în viata.Studiul, unul dintre primele de acest gen, sugereaza faptul ca dieta viitoarei mame în timpul sarcinii, si chiar din perioada alaptatului, poate afecta preferintele alimentare ale bebelusului, scrie Gândul. Rezultatele studiului vin într-un moment în care englezii se lupta cu problema kilogramelor în plus care afecteaza un sfert dintre adultii care au fost deja „clasificati” drept obezi. Obezitatea aduce multe riscuri pentru sanatate, cum ar fi bolile cardiace, cancerul, diabetul. Ultima cercetare britanica arata ca unele radacini ale obezitatii pot fi gasite în primele zile de viata ale copilului, din cauza expunerii la alimentele grase si sarate înca din perioada în care se afla în pântecul mamei si din laptele matern care are efecte de lunga durata în dezvoltarea acelor parti din creier care controleaza pofta de mâncare.
Oamenii de stiinta din Marea Britanie avertizeaza ca femeile care folosesc perioada sarcinii drept scuza pentru a îngurgita alimente grase pentru ca manânca pentru doi poate pune copiii la risc sa devina obezi mai târziu în viata.Studiul, unul dintre primele de acest gen, sugereaza faptul ca dieta viitoarei mame în timpul sarcinii, si chiar din perioada alaptatului, poate afecta preferintele alimentare ale bebelusului, scrie Gândul. Rezultatele studiului vin într-un moment în care englezii se lupta cu problema kilogramelor în plus care afecteaza un sfert dintre adultii care au fost deja „clasificati” drept obezi. Obezitatea aduce multe riscuri pentru sanatate, cum ar fi bolile cardiace, cancerul, diabetul. Ultima cercetare britanica arata ca unele radacini ale obezitatii pot fi gasite în primele zile de viata ale copilului, din cauza expunerii la alimentele grase si sarate înca din perioada în care se afla în pântecul mamei si din laptele matern care are efecte de lunga durata în dezvoltarea acelor parti din creier care controleaza pofta de mâncare.