Autocunoasterea si autolimitarea

Autocunoasterea si autolimitarea sunt doua notiuni care intalnite in aceeasi ecuatie nu pot da decat rezultate negative si lucruri aproape imposibil de realizat.
Procesul de autocunoastere incepe din perioada copilariei, de cand devenim constienti de corpul nostru, de propriile valori, de emotiile si abilitatile de care dispunem.
Autocunoasterea se dezvolta odata cu varsta si cu experientele prin care trecem de-a lungul vietii. Niciodata nu vom puteam afirma ca ne cunoastem in totalitate, pentru ca acest proces este in continua dezvoltare, de cand ne nastem si pana murim.
Cand suntem mici exploram atat lumea din jurul nostru, dar mai ales pe noi insine. Cand suntem adulti, facem acelasi lucru, comparand situatii, persoane si posibilitati. Cand suntem batrani, ne amintim de toate aceste lucruri si incercam sa ne autoidentificam in lumea in care ne-am dezvoltat.
Cu cat autocunoasterea este mai buna, cu atat imaginea de sine si increderea in propriile forte este mai mare. Pe langa faptul ca putem duce la bun sfarsit activitatile pe care le incepem, atragem si norocul si lucrurile pozitive de partea noastra.
Rezultatele se vor resimti atat pe plan profesional cat si personal.
Autolimitarea este opusul autocunoasterii si reprezinta refuzul si lipsa increderii ca suntem capabili de lucruri bune, marete.
Autolimitarea nu ne permite sa reactionam si sa interactionam cu cei din jur. Suntem limitati la lumea noastra mica, pesimista si plina de frustari. Nu ne putem define prin familie, prin grupul de prieteni sau prin cel profesional.
Ramanem singuri, cu noi insine. Nu ne intrebam cine suntem, de ce suntem in stare si cat de departe putem merge pentru a ne implini visele.
Pentru asta, trebuie sa credem in noi si in probabilitatea ca aceste lucruri se vor implini, daca depunem un min de efort si nu asteptam sa ne pice din cer sau sa treaca viata pe langa noi si sa realizam ca de fapt nu am realizat nimic.
De aceea eu va sfatuiesc sa va oferiti si eului vostru putin timp de gandire, pentru a-i putea dezveli adevarata personalitate si telul la care aspira.

Citeste si:  Orele de somn pierdute pot insemna kilograme in plus!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.