Au!!! Ma doare gatul!

In perioada verii, cei mici pot acuza diverse dureri: de gat, de masea, de cap si nu vei stii care este cauza exacta a durerii lor. Din cauza consumului de apa rece, a mersului la plaja, la mare sau la bazin, cei mici pot contacta diversi virusi, care se pot manifesta in mod diferit, de la copil la copil.
Virusii care se localizeaza la nivelul gatului sunt cei mai frecventi: Staphilococul si Streptococul sunt acei virusi care pot cauza durerile de gat, inflamarea amigdalelor sau aparitia mucozitatilor nazale abundente.
Pe langa durere, cei mici pot acuza stari febrile si lipsa poftei de mancare.
Pentru determinarea exacta a virusului, este recomandat sa mergi cu cel mic la cel mai apropiat laborator de analize medicale si sa-i efectuezi un exsudat faringian si nazal.
Inainte de a i se recolta aceste doua analize, copilul nu trebuie sa bea apa, sa se spele pe dinti sau sa-si sufle nasul. Daca i-ai administrat antibiotic, trebuie sa treaca cel putin 7 zile de la ultima pastila administrata. In caz contrar, analizele vor iesi negative, deoarece el se afla inca sub influenta antibioticului.
Ideal ar fi insa, sa nu i se administreze nici un fel de antibiotic, pana nu iese analiza. In urma antibiogramei efectuate pentru virusul depistat, medicul va prescrie tratamentul corespunzator.
Foarte multi medici prefera insa, sa trateze acesti doi virusi cu medicamente sau ceaiuri, care sa nu contina antibiotic. Lucru deloc gresit! Antibioticul poate face mult rau, mai ales in cazul celor mici.
Nu uita sa-i dai tratamentul la timp, asa cum a prescris medicul si niciodata pe stomacelul gol.
Nu ii da ceaiuri fierbinti, ci caldute: ceaiul fierbinte irita si mai rau caile respiratorii si esofagul, recuperarea fiind mult mai lenta.
Mancarea sanatoasa, ciorbitele si supitele sunt cele mai bune pentru refacerea organismului dupa o infectie cu un Streptococ sau Staphilococ auriu.
Mare atentie, ca acest virus se transmite pe cale virala si il poti contacta atata tu, cat si persoanele care intra in contact cu copilul.

Citeste si:  Ingrijirea pielii nou-nascutului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.