fbpx

Aritmie

Artimia este o problema cu numarul de batai al inimii sau cu rimul acestora. In timpul artimiei inima poate sa bata fie prea repede, fie prea incet, sau cu un ritm neregulat.
O bataie de inima care este prea rapida este denumira tahicardie. O bataie de inima care este prea inceata este denumita bradicardie.
Majoritatea artimiilor sunt inofensive, dar unele pot fi grave sau chiar pot pune in pericol viata.
Pentru a intelege artimiile, trebuie sa intelegem sistemul intern de functionare al inimii. Acest sistem controleaza rata si ritmul batailor inimii.
Cu fiecare bataie, un semnal electric este dat din varful inimii catre punctul de jos. Pe masura ce semnul calatoreste, cauzeaza inima sa se contracte si sa pompeze sange. Procesul se repeta cu fiecare noua bataie.
Artimia poate aparea daca semnalele electrice care controleaza bataia inimii sunt intarziate sau blocate. Acest lucru se poate intampla in special daca celulele nervoase care produc semnale electrice nu functioneaza corespunzator, sau daca semnalele electrice nu ” calatoresc” normal prin inima. O artmie poate aparea de asemenea daca o alta parte a inimii incepe sa produce semnale electrice.
Aritmia poate sa apara de asemenea si daca o alta parte a inimii incepe sa produca semnale electrice. Astfel se intrerupe bataia normala a inimii.
Fumatul, alcoolul excesiv, folosirea anumitor droguri precum cocaina sau amfetamina, sau prea multa cafeina sau nicotina pot conduce la aritmie.
Stresul emotional puternic sau furia pot face inima sa lucreze mai greu, sa ridice presiunea sangelui si sa elibereze hormonii de stres. In cazul unor oameni, aceste reactii pot conduce la aritmie.
Un infarct poate conduce si el la aritmie.
Sa traiesti cu aritmie poate fi dificil. Raspunsul adevarat este ca depinde. Aritmia inseamna ca inima nu bate normal. Poate sa sara, sa alerge, sau chiar sa mearga mai incet. Uneori bate atat de anormal incat nu poate pompa sangele eficient. Asa ca primul pas ar fi sa consultati un cardiolog pentru a stii daca artimia de care suferiti este sau nu periculoasa. Doctorul este cel care va stabili tratamentul corespunzator.

Citeste si:  Cea mai buna metoda de a-ti mentine silueta si de a fi aproape de natura!
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.