Anestezie

Anestezia inseamna pierderea simturilor si constientului cauzat de droguri sau de alte substante. Anestezia face ca pacientii sa nu mai simta durerea din timpul unei operatii sau a unei alte proceduri. Anestezia locala este pierderea simturilor intr-o mica zona a corpului. Anestezia regionala este pierderea simturilor intr-o parte a corpului, precum un brat sau un picior. Anestezia generala este pierderea simturilor si pierderea completa a constientului si seamana cu un somn foarte profund.
Termenul ” anestezie” vine din limba greaca pentru ” pierderea senzatiilor”. Acesta nu este singurul efect pe care il are asupra corpului nostru. Anestezia, o conditie reversibila pentru droguri, rezulta in unul sau mai multe stadii ale fiintei umane. Poate sa te scape de durere, sa iti dea amnezie, sa reduca anxietatea, dar si sa paralizeze muschii.
Suna inspaimantator, dar anestezia este destul de sigura daca este facuta cu calculare atenta a dozajelor. Medicii profesinisti monitorizeaza cu atentie procedura.

Citeste si:  Nutritionistii avertizeaza in privinta dietei vegetariene

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.