
Alimentele pe care le consumam nu ne asigura intotdeauna necesarul de calorii si proteine de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona corespunzator.
Carnea de porc, pe care majoritatea oamenilor o consuma, trebuie aleasa cu grija, deoarece unele bucati sunt foarte bogate in grasimi.
O portie de muschi file de 100 g are un aport de 1,5 g de acizi grasi saturati si 70 mg de colesterol, in timp ce o portie de 100 g de coaste are 10 g acizi grasi saturati si 105 mg de colesterol.
Iata cum este recomandat sa consumi carnea de porc:
Pentru a reduce grasimile, alege portiunile slabe si gateste-le cu multe legume.
Curata carnea de grasimea de la suprafata inainte de a incepe sa o gatesti.
Pune carnea pe gratar pentru a permite grasimii topite sa se scurga.
Carnea de pui este mai saraca in calorii, grasimi, acizi grasi saturati si colesterol in comparativ cu carnea rosie. Este mai bogata in proteine si are un continut substantial de acid nicotinic.
Puiul este bogat in vitamine din complexul B, dar si in minerale, cum ar fi zincul si fosforul.
Iata cum este recomandat sa consumi carnea de pui:
Carnea de pui merge gatita in mai multe feluri: fripta, prajita, pe gratar, fiarta sau calita. Merge pusa atat in supe, cat si la salate sau in orice alte mancaruri.
Pentru a evita caloriile, grasimea si colesterolul, inlatura pielita atunci cand te apuci de gatit.
Asadar, carnea fripta de pui contine 193 de calorii, 82 mg de colesterol, 70 mg de sodiu, 2 g de acizi saturati, 29 g de proteine.
Pestele cu carne alba, cunoscut si sub denumirea de file, are o carne foarte slaba, se gateste rapid si contine foarte putine grasimi, de aici si gustul sau putin fad.
Pestele cu carne alba nu abunda in grasimi, calorii si colesterol, in schimb este bogat in vitamine din complexul B, unele specii oferind un aport generos de vitamine A, D si E.
Iata cum este recomandat sa consumi carnea de peste:
Evita batoanele de peste, deoarece contin multi acizi grasi si conservanti.
Platica si calcanul contin 99 calorii, 58 mg de colesterol, 89 mg de sodiu, 0,3 g de acizi saturati, 21 g proteine, in timp ce pastravul contine 162 de calorii, 63 mg de colesterol, 57 de mg de sodiu, 1 g de acizi saturati si 23 g de proteine.