Alergica la… primavara

Zile caldute, natura revine incet-incet la viata… A venit primavara. Si odata cu ea si …alergiile.
Ce este mai frumos decat o plimbare prin parc? Sa simti mirosul florilor si sa respiri aer curat? Sigur, numai ca, din pacate, natura nu mai tine asa de mult cu noi. Chimizarea exagerata din ultimii ani a facut ca mediul inconjurator sa sufere schimbari, aerul, apa si solul fiind poluate.
Cele mai frecvente alergii
Pe de alta parte, primavara ne fascineaza cu explozia vegetala: ghiocei, zambilute, primul fir al ierbii, insotite de polenurile specifice inlorescentelor care actioneaza asupra organismului alergi la polen. De asemenea, apar si insectele care prin intepaturile lor reprezinta un risc alergic. Alergiile la polen se pot manifesta in perioada de polenizare sub toate aspectele: stranut, secretii nazale, mancarimi.
Alergiile provocate de intepaturile de insecte (albine, viespi, tantari, paianjeni) creeaza eruptii violente, cu umvflaturi care devin din ce in ce mai periculoase daca se afla mai aproape de zona capului si gatului.
Alergiile ce tin de poluare (gaze de exapament, praf, componentele volatile din benzine) dau si ele batai de cap.
Ce este de facut? Tratamentul se recomanda in functie de particularitatile bolii. Unele alergii nu se vindeca niciodata, urmarindu-se doar ca pacientul sa aiba o viata normala si sa se previna aparitia crizelor. Alte alergii se vindeca partial, fiind nevoie de controale medicale periodice si ajustarea tratamentului in functie de modificarile aparute.
Cu ochii iritati
Ochii au si eu mult de suferit la contactul cu praful, substante iritante precum tutunul sau un corp strain, conjuctivita fiind cea mai frecventa manifestare in aceasta perioada a anului. Simptomele sunt urmatoarele : iritare, inrosire, lacrimare si senzatie de mancarime a ochilor.
Ce este de facut? Trebuie sa ai o igiena corespunzatoare a ochilor, folosind produse care sa reduca aceste efecte adverse, sa dezinfecteze, sa calmeze si sa actioneze ca un antiinflamator.

Citeste si:  Afla daca e baiat sau fata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.