Alegere cea mai buna tabara pentru copii

In zilele noastre exista foarte multe tabere de copii. Alegerea celei mai bune dintr-o varietate atat de mare pare o sarcina destul de dificila. Urmareste lista de mai jos pentru a te ajuta sa te ghideze in alegerea pe care o faci. Probabil ca nu e cea mai buna tabara pe care as alege eu pentru copilul meu sau pe care vecinele tale ar alege-o, dar cu siguranta va fi cea mai buna tabara pentru copilul tau, intrucat fiecare om si copil este diferit si prin urmare, are nevoie, dorinte diferite. De aceea, deciziile pot fi si ele diferite. Copilului tau este posibil sa nu ii placa intr-o tabara in care copilul vecinei s-ar simti bine. Sau, de cealalta parte, este posibil sa nu simti ca micutul tau ar fi in siguranta intr-o tabara pe care vecina ta ar considera-o sigura. Acestea fiind spuse, nu mai ramane decat sa va sfatuim sa nu va lasati influentate de terte persoane in decizia voastra.
1. Facilitatea.
Daca este posibil, viziteaza tabara. Majoritatea vor fi mai mult decat incantate sa iti arate ceea ce au in dotare si programul lor de activitate.
2. Referinte
Daca mai cunosti mamici care si-au trimis copii in acea tabara si au fost multumite sau nu. Afla parerea lor.
3. Standarde
Cum este programul tabere evaluat si imbunatatit? Exista numeroase organizatii care acrediteaza taberele. Asigura-te ca tabara respectiva are toate acreditarile si aprobarile necesare pentru a functiona.
4. Staff-ul
Componenta staff-ului este si ea foarte importanta, daca nu cea mai importanta, intrucat tu iti lasi copilul pe mainile acelor oameni pentru cateva zile.
5. Marimea
Astfel vei afla cam cati copii vor fi in acea tabara.
6. Locatia
Cat este de aproape de casa tabara respectiva? Daca este prea aproape de casa, o parte din experienta de tabara se poate pierde. De cealalta parte, daca este prea departe de casa, cheltuielile cu transportul vor fi mai mari, ceea ce poate deveni o problema.
7. Costul
Multe tabere sunt minunate, insa au un cost ridicat tocmai datorita facilitatilor pe care le ofera, dotarilor, programelor si staff-ului.
8. Programul
Ce fel de experienta cauti pentru copilul tau? Exista tabere pline de aventura, tabere traditionale, tabere de skateboarding, tabere de fotbal, si lista poate continua.
9. Filozofia taberei
Taberele pot fi foarte distractive, insa trebuie sa stii ce fel de educatiei va primi copilul tau acolo.
10. Decizia familie.
In primul rand, trebuie sa incluzi copilul in decizia asta si sa afli ce anume isi doreste.

Citeste si:  Dictionar medical partea a doua

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.