Adoptia internationala

Multe familii opteaza pentru adoptiile internationale. Ele devin din ce in ce mai comune mai ales in Statele Unite.
Atunci cand o familie adopta un copil dintr-o alta tara, in majoritatea cazurilor ei trebuie sa calatoreasca in acea tara pentru a lua copilul. Calatoria intr-o alta tara poate fi o provocare, in special daca te intorci cu un copil nou. Lista de bagaje devine foarte diferita, planurile de calatorie se dovedesc a fi mai complicate si ” hartogaria” si mai diferita.
Exista multe lucruri la care trebuie sa te gandesti, in special la cum va fi viata ta dupa ce te intorci acasa, ce ar trebui sa cumperi pentru tine si pentru copil, din ce tara vrei sa il iei si ce fel de acte iti trebuie. Lista nu are sfarsit. Iata cateva sfaturi pentru a-ti face planurile de calatorie sa fie mai usoare:
– Alege cu atentie compania aeriana.
– Majoritatea agentiilor iti vor asigura aranjamentele la hotel, si probabil ca iti vei dori sa stai intr-un hotel anume.
– Exista de cele mai multe ori o bariera de limba in comunicarea cu noul copil si cu actualii lui ingrijitori. Acorda-ti timpul necesar pentru a invata cateva fraze si cuvinte importante pentru a reusi sa comunici cu copilul.
– Documenteaza-te cu privire la actele care trebuie sa fie completate in timp ce te afli acolo, cat costa fiecare forma in parte si daca poti plati cash sau cu cardul. Fii pregatita sa intampini tot felul de cheltuieli.
– Ai grija si de propria ta sanatate. Fii atenta la semne de oboseala si boala. Vei fi atat de incantata, incat nici nu vei simti semnele oboselii. Ai mare grija la ce mananci si la ce bei.
– Atunci cand iti faci bagajele, asigura-te ca vei lasa spatiu si pentru ceva suveniruri.
– Educa-te si incearca sa cunosti tara in care vei calatori.
– Atunci cand te intorci acasa din calatorie, odihneste-te si petrece mult timp cu copilul si noua ta familie.
Acestea sunt doar cateva din lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare si sa le pregatesti pentru o adoptie internationala. Majoritatea agentiilor de adoptie te vor ajuta sa iti pregatesti excursia, aranjamentele de calatorie, etc.

Citeste si:  Fortifica-ti organismul si consuma alimente ce contin oligoelemente

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.