fbpx

A opta luna de sarcina

Micutul tau se dezvolta atat de frumos in aceasta luna.. ochisorii lui incep sa se deschida si sa distinga lumina de intuneric, auzul i se imbunatateste. Desi nu poate intelege ce vorbesti cu el, cu siguranta iti va recunoaste vocea dupa nastere. Mediul familiar in care el se dezvolta este cel al suntelelor: vocea ta, cuvintele tatalui, muzica, zgomotele, bataile inimii tale si fluxul sangelui tau.
Inimioara lui bate de aproape doua ori mai repede decat a ta: 140 de batai pe minut. Cantareste doua kilograme si are in jur de 40 de centrimetri lungime.
Datorita presiunii pe care o exercita asupra vezicii tale urinare, vei simti nevoia sa mergi din ce in ce mai des la baie.
Continua exercitiile si ritualul de prevenire a venelor varicoase: tine picioarele mai ridicate decat restul corpului, evita statul in picioare si maseaza-ti picioarele prin dusuri cu apa rece.
In aceasta luna, instictul matern se manifesta din ce in ce mai mult.
Poti incepe sa faci turul magazinelor pentru bebelusi si sa-i cumperi patut si masuta de infasat, de care ai nevoie in primele luni de viata ale micutului.
Masuta de infasat trebuie sa fie destul de lata pentru a-ti schimba copilul pana la o varsta cat mai mare, de obicei pana va atinge lungimea de aproximativ un metru.
Pentru baita lui vei avea nevoie de o cadita speciala, din plastic, de un prosop mic, o salteluta, scutece, pudra pentru bebelusi si o crema pentru tratarea pielii inflamate.
Spre sfarsitul acestei luni de sarcina trebuie sa incepi sa te organizezi, pentru ca bebelusul poate aparea in orice clipa. Pregateste-ti o geanta in care sa-ti pui toate lucrurile de care vei avea nevoie, cat timp vei sta in spital.
Ea trebuie sa contina halat si papuci, sosete, mai multe sutiene, chiloti si articolele necesare igienizarii. Nu uita de pijamale si cateva hainute care sa fie mai lejere.
Si geanta bebelusului trebuie sa fie pregatita cu urmatoarele lucruri: bluzita de corp, jacheta, scutece, un body, o caciulita din bumbac si servetele umede.
Aceste lucruri sunt de baza, insa poti sa iei la tine orice alte hainute cu care vrei sa-l imbraci.
Daca ai permis de conducere si o masina la dispozitie, poti incerca sa-ti faci un traseu, sa vezi cam cat dureaza drumul de la tine de acasa pana la spitalul la care esti programata sa nasti. Evita strazile aglomerate si intersectiile mari, unde de obicei se sta foarte mult la semafoare.

Citeste si:  Meniu pentru mofturosi
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.