Unghiile noastre cresc mai repede decat ale bunicilor

Please select a featured image for your post

Potrivit unui studiu recent, ritmul de crestere a unghiilor s-a accelerat cu 25% in ultimii 70 de ani, ca urmare a consumului tot mai mare de alimente bogate in proteine, a modificarilor survenite in stilul de viata si a schimbarilor de mediu.

Cercetatorii de la Universitatea North Carolina au comparat date privind ritmul cresterii unghiilor, provenite din studii anterioare publicate de Universitatea Oxford in 1938, respectiv in anii ’50. Rezultatele au aratat ca, fata de 1938, unghiile de la picioare cresc acum cu peste 2 mm mai mult pe luna. Unghia degetului mare de la mana crestea in anii ’30 cu 3mm pe luna si cu 3,06 mm in anii ’50. La momentul actual ritmul mediu de crestere este de 3,55 mm pe luna, ceea ce inseamna o modificare de peste jumatate de milimetru inregistrata de-a lungul a sapte decenii.

Citeste si:  Igiena corecta a zonei genitale

Rezultatele au aratat, de asemenea, ca acum unghiile de la mana ne cresc cu 3,47 mm in fiecare luna – aproape de doua ori mai repede decat cele de la picioare.

Unghiile tinerilor si barbatilor cresc mai repede decat ale femeilor si varstnicilor, iar dintre degete, unghia celui mijlociu prezinta cel mai accelerat ritm de crestere, codasa fiind unghia degetului mic – care creste cu doar 3,08 mm pe luna.

Citeste si:  Branzeturile sunt bogate in calciu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.