Un masaj de relaxare cu efecte mai bun decat orice medicament

Efectuarea unui masaj de relaxare pe saptamana este mai eficienta pentru durerile de spate decat combinatia de antiinflamatoare si analgezice, arata un studiu recent al unui ONG influent din Seattle, SUA. Potrivit realizatorilor, „este o descoperire importanta, daca ne gandim ca durerile de spate se numara printre cele mai frecvente afectiuni ale persoanelor trecute de 30 de ani, din cauza stilului de viata sedentar”.

Citeste si:  Beneficiile ceaiului de anghinare

Cei 400 de participanti la studiu se plangeau de dureri lombare de trei luni, fara a suferi de o boala anume. O treime dintre ei au primit un masaj structural (axat exclusiv pe lucrarea tesuturilor cu probleme) pe saptamana, alta treime, un masaj de relaxare, in timp ce restul au urmat tratamentul clasic, cu antiinflamatoare si analgezice. Ambele tehnici de masaj s-au dovedit mai eficiente, la finalul celor 10 saptamani pe care s-a intins studiul, decat medicatia specifica.

Citeste si:  Elizabeth Hurley prefera supele de legume si pestele prajit

De asemenea, sase luni mai tarziu, participantii la primele doua grupuri se simteau mult mai bine decat cei din ultimul segment. Interesant este ca nici macar realizatorii studiului nu stiu inca de ce cele doua tehnici de masaj s-au dovedit mai eficiente – fie datorita stimularii testuturilor afectate, fie datorita calmarii sistemului nervos central, fie doar pentru ca oamenii au avut ocazia de a petrece mai mult timp intr-un mediu relaxat.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.