Uleiul de peste – ideal pentru dezvoltarea armonioasa a copilului inca din viata intrauterina

Orice mamica doreste sa creeze conditiile cele mai potrivite pentru a avea copii inteligenti si sanatosi, care sa se dezvolte armonios, ii mangaie, le arata dragoste continuu, petrec foarte mult timp cu ei, rad si se bucura pentru ei. Ele se straduiesc sa aleaga din imensitatea de informatii despre cresterea sanatoasa a copiilor, pe cele care le ghideaza pe cai fara riscuri, care pun in practica metode naturale, traditionale, indelung verificate.

Astfel, pot afla ca, in ultimul trimestru de sarcina, se definitiveaza formarea creierului copilului, a
retinei si a sistemului nervos, in componenta caruia intra acizii grasi Omega-3 in proportie de peste 60%, informeaza un comunicat de presa remis de Saga Sanatate, importator unic in Romania al uleiului de peste pur islandez Lysi.

Se poate afirma ca Omega-3 constituie caramizile de temelie ale formarii creierului. Procesul de formare se bazeaza pe rezervele de Omega-3 ale mamicii. Daca aceste rezerve sunt sarace, atunci apar carente in dezvoltarea copilului, iar epuizarea completa a acestor rezerve poate duce la depresia postpartum a mamicii.

Citeste si:  Terapie pentru gelozie: o scena cu trei actori

In aceste conditii, devine evidenta necesitatea cresterii aportului de Omega-3, prin suplimente alimentare de calitate superioara, asa cum sunt uleiurile de peste pur islandez Lysi, tinand cont de faptul ca, prin fierbere, pestele pierde o mare parte din Omega-3. De asemenea, unii cercetatori considera ca deficienta de Omega-3, DHA, in timpul acestei perioade de dezvoltare rapida cauzeaza daune ireversibile asupra creierului si sistemului nervos, conducand la disfunctionalitati vizuale si la o dezvoltare mintala si psihomotorie intarziata.

Laptele de mama si pestii grasi contin mari cantitati de Omega-3, DHA, insa Uleiul din Ficat de
Cod este deosebit de bogat in acest acid gras polinesaturat.

In multe tari, copiilor mici li se administra la scoala, zilnic, Ulei din Ficat de Cod, care cumuleaza
efectele benefice ale vitaminelor A si D si ale acizilor grasi Omega-3, protejand copilul de rahitism si asigurandu-i o dezvoltare viguroasa, sanatoasa atat fizica, cat si psihica.

Citeste si:  Parfumul de portocale relaxeaza detinutii periculosi, se arata intr-un studiu

Studii stiintifice experimentale au aratat ca acei copii care au primit un aport suplimentar de Omega-3 au trecut cu brio testele de inteligenta, mult mai bine decat cei care au avut un deficit in dieta lor. Scolarii care au luat ulei de peste si-au imbunatatit capacitatea de concentrare si performantele scolare. S-au facut experimente, prin suplimentarea dietei cu ulei de peste bogat in Omega-3 timp de 6 luni, pe grupuri mari de adolescenti cu probleme de comportament, la Eaton Hall Special School, in Norwich. Numarul de incidente violente a scazut simtitor, de la 112 la 36 si nu s-au mai inregistrat evenimente grave.

Din aceste motive, suplimentele alimentare naturale cu ulei de peste, administrate zilnic, impulsioneaza dezvoltarea creierului la copii.

Citeste si:  Vitamine expirate

Concluzia unui documentar BBC, denumit „Child of our time”, realizat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie a aratat faptul ca administrarea zilnica a uleiului de peste duce la dezvoltarea creierului micutilor in trei luni cat s-ar fi dezvoltat in trei ani.

Cercetatorii de la Imperial College London, care au realizat acest studiu, au fost uimiti de modificarile produse pe creier in urma acestui tratament, care a favorizat dezvoltarea exponentiala a capacitatilor de invatare si de concentrare.

Aceleasi efecte binefacatoare asupra creierului s-au observat si la varste adulte. Diferentele au fost demonstrate si cu ajutorul tomografiei computerizate. De asemenea, Adesea, copiii nascuti prematur si cei cu o dezvoltare intrauterina incetinita au la nastere o concentratie sanguina redusa a acizilor grasi Omega-3, deosebit de benefici asa cum ni se explica pe website-ul de prezentare a produselor din ulei de peste pur islandez Lysi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.