Uleiul de masaj si tehnica Bowen

Tom Bowen, spunea ca organismul uman este ca o vioara pe coardele caruia se poate canta.
De ce spunea acest lucru si cum a reusit sa schimbe vietile a sute de oameni?

Tom Bowen, un tamplar de meserie al secolului trecut a inventat o tehnica foarte buna de relaxare si de vindecare. Aceasta tehnica inventata de Bowen a ajutat-o pe sotia acestuia sa depaseasca momentele de criza provocate de astmul de care aceasta suferea.
Aceasta tehnica are ca scop intrarea in legatura cu acea parte din noi care ne ajuta sa ne recuperam, sa fim sanatosi.

Citeste si:  Kirsten Dunst se mentine in forma cu ajutorul dietei acido-bazice

Nu trebuie sa ai studii medicale pentru a aplica aceasta terapie si nici sa mergi numai in cabintele specializate pentru a avea dorinta si pasiunea de a invata aceasta tehnica.
Aceasta terapie consta in aplicarea unor miscari fine cu degetele, direct pe piele sau prin hainele subtiri, in anumite zone, care fac ca acest masaj sa ajunga pana la creier.
Datorita relaxarii si a aparitiei undelor alfa, creierul primeste stimuli si declanseaza un program de auto-vindecare.
Desi nu este o tehnica de masaj, putem folosi cu succes uleiul de masaj .
Cel mai bun si cel mai folosit ulei de masaj este uleiul de levantica, care are beneficii recunoscute asupra organismului.
Este deja cunoscut faptul ca uleiul de levantica calmeaza durerile si crampele musculare, relaxeaza muschii si articulatiile ( asa cum o face si terapia Bowen ) si ajuta la vindecarea contuziilor.
Un alt ulei de masaj la fel de recomandat si de compatibil cu terapia Bowen este uleiul de trandafiri. Pe langa faptul ca este foarte placut la miros, reuseste sa ne aduca o stare de relaxare in scurt timp de la folosire, lasand pielea curata si catifelata.

Citeste si:  Contraceptie. Tot ce trebuie sa stii despre pilula de a doua zi

Uleiul de masline , este si el un ulei de masaj foarte benefic, insa nu se imbina tocmai bine cu tehnica Bowen, unde miscarile sunt foarte fine, iar uleiul nu actioneaza in profunzime, asa cum o face in cadrul unui masaj de relaxare.

2 Comentarii
 1. Nu mai induceti lumea in eroare.
  In adevarata terapie Bowen nu se foloseste niciun ulei. Nu exista compatibilitate cu uleiurile. Daca vrem sa folosim uleiurile, nu o facem in cadrul unei sedinte de terapie Bowen ci total separat.

 2. nu stiti nimic despre teraia bowen!
  aceasta nu se poate executa pe pilea unsa cu uleiuri si nici dind creierului info. gresite,cum ar fi mirosul de lavanda,trandafir,chiar si terapeutul,cind se apropie de pacient,nu e bine sa aiba halatul parfumat,pt. ca ar transmite creierului respectiv,o informatie,care nu e bowen!
  gresit si trist,ca ati ales sa va folositi de ac. tehnica minunata pt. reclama uleiurilor voastre!
  si,atentie! Bowen nu e un masaj,ci un mesaj!
  halal,de voi,ce fel de oameni sineti! reveniti-va,fratilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.