fbpx

Transpiratia excesiva si cauzele ei

Transpiratia reprezinta procesul fiziologic prin care oraganismul elimina substantele toxice. Uneori insa, transpiratia devine excesiva, si ne confruntam cu ceea ce se numeste hiperhidroza. Simptmul hiperhidrozei este unul suparator si afecteaza viata sociala a paciantului, cat si confosrtul sau. Dar haideti sa intelegem sursa, de unde si cum apare transpiratia excesiva.

Hiperhidroza poate fi de mai multe feluri: generalizata, localizata, esentiala sau secundara. Cea generalizata apare de cele mai multe ori ca o consecinta fireasca a dereglarilor sistemului nervos sau a dezechilibrului metabolismului. De asemenea, consumul de antidepresive duce adesea la transpiratie excesiva .

Citeste si:  Beneficiile Pilates-ului

Cea localizata (in palme, in talpile picioarelor sau axiala) este produsa de obicei de anomaliile nervilor din zona respectiva sau din cauza unei vascularizari deficitare. Totusi, daca suferiti de transpiratie excesiva localizata, este indicat sa mergeti la un medic deoarece cauzele ei pot fi multiple: sindromul Frey, siringomielie, neuropatie diabetica, abcese de glande parotide, mixedem pretibial, pahidermoperiostoza, fiind doar cateva dintre afectiunile care conduc catre acest tip de transpiratie.

Citeste si:  Ajuta-ti organismul cand este supus la stres si consuma nuci

De asemenea, trebuie retinut ca hiperhidroza este dificil de tratat si este nevoie de stabilirea cauzei. Altfel, este ca si cand am lua un tub de analgezice pentru o durere cauzata de un virus. Chit ca apare in adolescenta, pe un fond emotional, chit ca apare la varsta maturitatii, mergeti la un medic pentru un diagnostic corect.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.