fbpx

Toate cele necesare somnului bebelusului tau

Please select a featured image for your post

Daca in articolul somnul dulce al bebelusului am vorbit despre cat este de important sa faceti diferenta intre zi si noapte in ceea ce priveste somnul bebelusului, pentru a-i asigura odihna necesara dar si pentru a-ti asigura propria odihna, aici vom discuta despre lucrusoarele necesare unui somn nu doar dulce, ci si in perfecta siguranta. Este foarte important ca incepand cu primele luni de viata, de preferinta in jurul varstei de 6 luni sa obisnuiesti bebelusul cu un program de somn, care te va ajuta sa eviti problemele ce pot aparea in jurul varstei de 9 luni, cand bebelusul poate sa refuze sa mai doarma singur in patut sau nu adoarma decat atunci cand stai cu el. In ce doarme bebelusul? Cumparaturile pentru somnul bebelusului sunt o adevarata investitie, pentru ca il ajuta sa doarma bine si in deplina siguranta. Sa incepem cu inceputul: in ce doarme bebelusul? Patutul de lemn este prima optiune in cazul majoritatii parintilor. Este insa foarte important ca patutul sa aiba gratii, pe care la inceput le protejati cu lenjerie de pat speciala, iar ma apoi, o data cu trecerea lunilor, cand bebelusul devine activ si interesat de lumea din jur, se va bucura ca poate vedea printre gratiile patutului.
In alegerea patului, ai grija ca sistemul de culisare, prin care una dintre marginile patului se lasa in jos, este foarte bine fixat si nu poate fi operat de copil. De asemenea, distanta dintre gratiile patutului trebuie sa fie cuprinsa intre 2,5 si 6 cm, nu mai mica si nu mai mare. Salteaua patutului trebuie sa fie la cel putin 60 de cm de partea superioara, pentru ca la cateva luni, bebelusii sunt adevarati cataratori si pot sa cada din pat.
Citeste si:  Ce nu stiati despre durerile de spate...
Alege o saltea care sa se potriveasca exact cu dimensiunea patului, pentru ca bebelusul sa nu isi poata prinde membrele intre pat si saltea. Pediatrii si neonatologii sugereaza folosirea saltelelor din fibra de cocos, care nu provoaca nici un fel de alergii bebelusului, sunt destul de tari pentru a-i sustine coloana, dar totusi comode, iar datorita structurii lor, permit circularea aerului, si astfel scade riscul de sufocare.
Citeste si:  Kiwi, fructul tuturor anotimpurilor
Cosuletul de rachita este o alta optiune, insa cu utilicare limitata, respectiv doar in primele 2 luni de viata ale copilului, pentru ca o data ce acesta incepe sa se intoarca singur pe burta, exista riscul de a cadea din cosulet. Exista mai multe modele de cosulete, insa cel mai indicat este cel care are un suport ce sustine cosuletul, astfel ca nu trebuie te apleci pentru a ridica copilul, dar cosuletul in sine este detasabil, astfel ca poti sa duci copilul cu tine oriunde prin casa. Este cu atat mai bine cu cat cosuletul este prevazut si cu manere.
Citeste si:  Vinul care curata arterele
Patutul de tip tarc a fost initial conceput ca si patut de calatorie, intrucat este foarte usor de montat si demontat si are doar cateva kilograme. Parintii insa l-au gasit extrem de util si foarte multa lume il prefera in locul patutului de lemn. Patutul tip tarc are mai multe avantaje, incepand cu faptul ca multi bebelusi au somnul foarte agitat si risca sa se loveasca in patutul de lemn, intrucat asa cum spuneam, de la o anumita varsta, trebuie sa ii scoateti aparatorile de pe margini pentru ca micutul sa vada ce il inconjoara. In schimb, patutul tarc are peretii moi si este potrivit chiar si celui mai agitat somn. La fel ca si patuturile de lemn, patutul tarc are doua nivele de fixare a saltelei, astfel ca in primele luni salteaua este ridicata pentru a nu te apleca prea mult, iar mai apoi, coborata pe fundul patutului.
Haine pentru copii

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.