fbpx

Tipuri de miscare utilizate in kinetoterapie

Miscarea sistemului viu este actiunea de deplasare a corpului sau a segmentelor sale in spatiu fata de un sistem de referinta, actiune datorata interactiunii diferitelor forme interne si externe.

Miscarea simpla este un act motric cu solicitare neuromusculara redusa, efectuat intr-o singura directie cu un lant cinematic elementar.

Miscarea compusa este o insumare a miscarilor simple realizate de segmente ale corpului simultan sau intr-o succesiune care-i asigura unitate.

Citeste si:  Chicken nuggets cu peste 50% reducere la carne

Miscarea analitica este un act motric care prin structura lui determina efecte localizate in diferite articulatii si grupe musculare.

Miscarea globala este un act motric cu structura compusa sau complexa, cu efect general asupra organismului.

Tehnica miscarii reprezinta structura rationala a actului motric, corespunzatoare scopului urmarit.

Orice exercitiu incepe prin pozitionarea corpului si a segmentelor sale. Din pozitia obtinuta, denumita „pozitie initiala” se va derula miscarea dorita, in vederea indeplinirii obiectivului.

Citeste si:  Stiati ca... exista viata si dupa munca?

In kinetoterapie, exista multe exceptii, deoarece obiectivul exercitiului se poate atinge si atunci cand miscarile efectuate au avut ca rezultat deplasarea corpului sau a segmentelor sale intr-o alta pozitie finala decat cea initiala.

Articol realizat de Bogdan Dimitriu, Director Centru Refacere – Recuperare

www.betakinetocenter.ro

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.