Terapia antiaging

Dintre toate fiintele vii, omul este singura care nu-si accepta batranetea, in ideea ca ea este o stare de rau, de regres, de decadenta. De fapt, imbatranirea este un proces natural care afecteaza la un moment dat orice organism viu. Este o stare naturala, normala, care face parte din viata noastra. Orice obiect, insufletit sau nu, intra, incepand cu un anumit punct, intr-o stare de declin, absolut normala, iar cand vine vorba de organismul uman, aceasta nu poate fi impiedicata, ci doar „indulcita” prin diverse metode.

Avem tendinta sa credem ca, intervenind asupra exteriorului, asupra infatisarii fizice, putem rezolva problema imbatranirii. O piele neteda sau un par bogat nu rezolva decat in aparenta problema imbatranirii. De fapt, trebuie intervenit pe mai multe planuri, prin mai multe metode, pentru a ne asigura o viata lunga si sanatoasa.

Citeste si:  Durerea persistenta, rezistenta la antalgice si fara o cauza somatica, poate fi cauzata de depresie

Conform specialistilor, viata unui om poate fi impartita in doua segmente: cel evolutiv, de la nastere si pana la 20-30 de ani si cel involutiv, de la 30 de ani si pana la moarte. Deci, cel putin teoretic, petrecem mai mult timp fiind „batrani” sau in curs de imbatranire decat fiind tineri. Totusi, in mod ciudat, daca reusim sa ne acceptam batranetea, sfarsim prin a ne resemna in fata ei sau prin a o combate in mod gresit (cazul operatiilor estetice), intr-o vreme in care medicina are armele necesare pentru a lupta cu varsta intr-un mod cu adevarat eficient.

Aceste „arme” au fost adunate pentru a se crea terapiile anti-imbatranire. Avem de-a face cu o adevarata stiinta al carei scop este, dupa cum spun specialistii de la centrul Sansage, acela de a incetini si opri efectele induse de senescenta si chiar de a induce efecte de intinerire, rezultatul fiind o viata mai lunga, cu o stare de sanatate optima. Sunt incorporate in terapiile anti-imbatranire, toate aspectele de fiziologie umana, inclusiv cele de genetica, nutritie, echilibru hormonal.

Citeste si:  Actrita indiana Aishwarya Rai spune „nu" dietelor radicale

Practic, o terapie antiaging eficienta trebuie sa fie o colaborare intre mai multe discipline medicale: nutritie, genetica, endocrinologie, kinetoterapie, medicina estetica.

Terapiile antiaging au la baza descoperirile conform carora omul este programat genetic sa traiasca aproximativ 120 de ani. Si totusi, in Romanita, durata medie de viata este de 71,8 ani, fiind influentata de factorii de mediu. Asadar, corpul nostru are toate resursele necesare pentru a trai 120 de ani, insa factorii externi ne scurteaza viata. Din fericire, putem controla acesti factori externi si interveni asupra loc asa incat sa le contracaram efectele adverse.

Citeste si:  Cum sa intarim sistemul imunitar

Astfel, strategiile geriatrice vizeaza schimbari in alimentatie si in modul de viata. Recomandarile specialistilor de la centrul Sansage sunt o alimentatie cu aport caloric scazut, evitarea grasimilor animale (care contin acizi grasi saturati), consum ponderat de sare si glucide, consum crescut de vegetale crude si lactate degresate, evitarea substantelor toxice de orice fel, efectuarea de exercitii fizice in mod regulat.

Dar fiecare persoana este unica si fiecare organism are propriile sale necesitati, iar o terapie anti-imbatranire eficienta incepe cu vizita la medicul specializat in aceasta ramura a medicinei si evaluarea starii de sanatate a fiecarui pacient in parte. Un program antiaging personalizat, adoptat cat mai devreme, iti va prelungi viata si iti va imbunatati sanatatea.

SansAge este primul centru antiaging din Romania si divizia antiaging a centrului Oxxygene.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.