fbpx

Strategii de ars caloriile la sala si nu numai

De multicel, nu mai putem ascunde celulita sub palton, unde mai pui ca imediat se face vreme de plaja, n-o vom mai ascunde nici macar sub rochita. Pe ultima suta de metri, sa tragem cu exercitiile de sala. Trebuie sa folosim timpul si efortul fizic intr-un mod cat mai eficient. In paralel cu o alimentatie sanatoasa – de data asta nu mai propunem o dieta anume – sa ardem cat mai rapid caloriile facand sport.

Trucuri pentru sala

Programul fizic il vom incepe cu exercitiile cardio: alergat, mers pe bicicleta sau stat pe bicicleta, in cazul celei medicinale. Partea cardio trebuie impletita cu aceea de rezistenta. Ordinea corecta e ca intai sa alergam si, dupa aceea, sa facem exercitii precum lucratul cu greutatile. In acest fel, masuratorile stiintifice au dovedit ca, la doua ore dupa incetarea exercitiilor, caloriile inca ard. De pe la varsta de 30 de ani, chiar daca tu arati de 23, incepi sa pierzi anual circa 1 kg de masa musculara, iar muschii ard calorii chiar si cand stai degeaba. De aceea e important sa faci muschi.

Citeste si:  Spune "NU" dietelor fara vitamine

Sa folosim toate grupele de muschi, pe cat posibil simultan. In vreme ce alergam, sa miscam mainile, dar nu doar pe langa trup, ci facand cu ele tot felul de exercitii. Cu aparate precum banda de alergat sau bicicleta nu vom lucra doar ca sa indeplinim o corvoada. Mainile, cum spuneam, le vom misca tot mereu. Vom avea abdomenul incordat, corpul drept, de la mijloc in sus, umerii trasi inapoi.

Cand alearga sau face alt sport, un incepator simte la un moment dat, destul de repede, ca nu mai poate. Vrea sa dea bir cu fugitii, sau mai degraba cu aceia care renunta plecand la pas. Depasiti neaparat acele momente! Chinul nu va fi atat de mare precum credeti. Cresteti intensitatea exercitiilor, doar asa puteti sa lepadati repejor kilogramele.

Concentrarea e importanta in sport, chiar daca nu participi la o finala de cupa europeana. Cand faci exercitiile cu gandul aiurea, mecanic, o sa ai o dezamagire. Corelarea dintre minte si trup e foarte importanta. Fa fiecare miscare in mod constient, stiindu-i rostul.

Citeste si:  Longevitatea este genetica: genele au fost identificate

Nu vom uita de pauze si de relaxare. Ne vom odihni si in reprize, intre exercitii, vom cauta sa ne destindem si dupa ce incheiem programul de sport. Pauzele sunt necesare, nu insa inainte de a respecta regulile de mai sus. Adica, nu imediat ce dam de greu – tupa-tupa in pauza. Daca avem de facut ceva munca fizica, sapat prin gradina, batut covoarele sau barbatul, e preferabil sa nu facem si sport in ziua respectiva. Iar in zilele cu program sportiv, ne vom ingadui macar o ora de relaxare.

Ca si la un medicament luat foarte des sau la o boala transmisa prin zeci de generatii, organismul devine din ce in ce mai putin receptiv si cand facem necontenit aceeasi gama de exercitii. Vom gasi mereu alternative cat mai diferite de ceea ce am facut in ultima vreme.

Slabeste acasa sau in drum spre si dinspre casa

Citeste si:  Festiv sau nociv

Intr-o ora de dans dai jos cel putin 250 de calorii. Poti ajunge si la 500. Iti imbunatatesti astfel echilibrul organismului si tonusul, foarte probabil si starea de spirit. Poti s-o faci in fata oglinzii din dormitor. Si, apropo de muzica, revenind la sala: exercitiile fizice sunt recomandate pe un ritm al muzicii rapid. Vei fi tentata sa tii pasul cu el.

Exercitiile simple de yoga sunt la indemana oricui. Tehnica asta imbina exercitiul fizic si stiinta respiratiei. Te vei simti mai linistita, muschii iti vor fi mai elastici. Si sa nu uitam de unde ai plecat: vei pierde intr-o ora macar 350 de calorii.

Intr-un secol al vitezei (sau parca secolul XX a fost asta?), mare minune ca lumea inca n-a uitat sa mearga pe jos. Indiferent ca frecventezi sau nu sala, umbla zilnic pe jos macar 20 de minute, dar in pas vioi! Corpul uman a fost conceput sa se deplaseze, automobilele si chiar scaunele simple aparand mult mai tarziu dupa om.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.