fbpx

Spune adio depunerilor inestetice de grasime, cu ajutorul lipoaspiratiei

Depozite adipoase sunt mostenite genetic si sunt de obicei rezistente la cure de slabire sau sport. Prin urmare, o data aspirate, extrase chirurgical, ele nu se vor mai reface. Nu este insa si cazul abdomenului care, de cele mai multe ori are o adipozitate dobandita (supraalimentatie) si care, chiar daca este lipoaspirat se poate reface, daca se continua excesele alimentare.

Cele mai bune candidate pentru lipoaspiratie (liposuctie) sunt femeile normoponderale sau usor supraponderale, care au talia si bustul normale dar au soldurile, coapsele si fesele usor disproportionate.

„In general femeile pot spera intr-un rezultat mai bun decat barbatii deoarece in cazul lor excesul adipos este localizat periferic (la exterior) si se poate aspira, pe cand la barbati excesul adipos este localizat central (in interiorul abdomenului) si nu se poate aspira. La persoanele supraponderale sau obeze la care se efectueaza lipoaspiratie (liposuctie) – desi e mai bine sa se fi incercat dieta si exercitii fizice – se poate ajunge la un rezultat durabil, doar prin schimbarea stilului de viata: reducarea exceselor alimentare, un program bine stabilit de exercitii fizice, oprirea obiceiurilor daunatoare precum fumatul”, a declarat dr. estetician Calin Dobos.

Citeste si:  Americanii au demonstrat ca muzica ne face mai inteligenti

Ce presupune interventia?

La prima consultatie, medicul evalueaza starea de sanatate a pacientului, determina localizarea depozitelor adipoase si starea tegumentelor, in functie de acestea fiind recomandat tipul de procedura necesar.

Lipoaspiratia (liposuctia) este o tehnica chirurgicala „inchisa”, ce presupune realizarea unor incizii foarte mici, de cativa milimetri, prin care se introduc niste tuburi fine denumite canule, conectate la un sistem de vid prin intermediul caruia se aspira grasimea. In prealabil se infiltreaza o solutie speciala care ajuta la dizlocarea cu usurinta a acesteia.

Citeste si:  Afectiunile gingivale reprezinta problema numarul 1 in igiena orala

„Exista si metoda lipoaspiratiei asistata cu ultrasunete sau cea asistata cu aer comprimat pentru zonele cu grasime fibroasa, dura. Acestea folosesc aparate sofisticate care pot imbunatati in cazuri specifice, tehnicile clasice. Cicatricile postoperatorii sunt mici si plasate strategic pentru a fi ascunse, nepunand probleme de ordin estetic”, a adaugat dr. Calin Dobos.

in urma acestei interventii pot surveni probleme de discomfort cauzate de: umflarea zonei tratate, vanatai, schimbari de culoare a pielii ce pot ramane permanente daca are loc expunerea la soare, asimetrii, mici denivelari la persoanele cu o elasticitate scazuta a pielii, modificari temporare a sensibilitatii tegumentare in zonele aspirate.

Expunerea la soare este indicata dupa minim 3 luni de la interventie, in tot acest timp fiind recomandate creme cu factor mare de protectie.

Citeste si:  Lucruri care slabesc increderea copiilor

Recuperarea dupa operatie este conditionata de suprafata asupra careia s-a intervenit. Astfel intr-o zona limitata, cu ar fi abdomenul, recuperarea dureaza intre 1 si 2 zile iar pentru zone mai mari, ca talie, coapse, brate, + reinjectare, pot fi necesare intre 4 si 6 zile de repaos.

Printr-un regim de viata sanatos noua infatisare poate fi mentinuta pentru un timp indelungat.

Pretul unei lipoaspiratii care cuprinde zona trunchiului si a picioarelor cu reinjectare in fese sau/si sani este de aproximativ 2000 de euro. Costul include si corsetul, pansamentele si o serie de 2-3 controale.

Sursa: www.drdoboscalin.ro. Dr. Calin Dobos poate fi gasit la clinica Hyperion din Galati si in Bucuresti la Centrul Medical Focus.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.