Sistemul informatic medical ICMed – solutia care usureaza activitatea medicilor

Please select a featured image for your post

ICMed este primul sistem online care ofera solutii complete de gestiune a activitatii medicale, fie ca este vorba de un cabinet, policlinica, centru de diagnostic, spital sau unitati de primire urgente. Medicul are acces la fisa medicala electronica unica a pacientului cu istoricul acestuia, poate emite retete, recomandari, poate comunica online cu pacientul fara a mai fi nevoie deplasarea acestuia la cabinet doar in cazul in care acest lucru este absolut necesar.

Sistemul este usor de folosit, nu necesita cunostinte avansate in utilizarea calculatorului, nu necesita instalare, el fiind accesibil cu ajutorul internetului. Confidentialitatea si securitatea datelor sunt asigurate prin utilizarea celor mai inalte standarde disponbile , astfel ca doar medicii si personalul autorizat auxiliar au dreptul de a accesa datele. De asemenea, pentru a veni in ajutorul medicilor, din sistem pot fi generate raportari complete si optimizate, compatibile la Casa de Asigurari de Sanatate, fara niciun efort suplimentar.

Citeste si:  Poluarea fonica afecteaza sistemul cardiovascular si sanatatea mentala

Prin ICMed, activitatea medicala poate deveni mult mai eficienta, sistemul avand o serie de mecanisme integrate (reteta rapida, reteta de cronici, profile de investigatii, corelatii intre medicatie si diagnostic) care vin pentru a oferi un suport in timp real activitatii medicale. Astfel, serviciul medical poate deveni mai eficient si mai rapid deoarece se elimina o mare parte din birocratie.

Citeste si:  Starea de confuzie ca forma de motivatie

Prin folosirea sistemului informatic ICMed, medicul economiseste timpul pe care si-l dedica zilnic activitatilor administrative sau pentru a afla istoricul medical al unui pacient astfel incat sa-i poata asigura tratamentul corect si urmarirea eficienta. Beneficiile utilizarii sistemului micsoreaza considerabil cozile din fata cabinetelor medicale si ii scuteste pe pacienti de costuri nejustificate, cum ar fi plata pentru consultatiile fara programare. Mai mult chiar, beneficiind de un card electronic de sanatate, cardul ofera acces personalului din unitatea de primire urgente la un rezumat al istoricului medical al pacientului pentru a putea oferi un tratament corect si in timp util.

Citeste si:  Uzarea celulelor corpului

Sistemul ICMed si cardul electronic de sanatate sunt functionale din 2008 respectiv 2009, in retea fiind deja 1000 de medici din tara, de serviciile carora beneficiaza aproape 3 milioane de pacienti.

Detalii pe: www.icmed.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.