fbpx

Rosucard – primul generic de rosuvastatina de pe piata romaneasca

Please select a featured image for your post

In Romania, peste o treime din populatie este afectata de hipercolesterolemie si aceasta cifra este in continua crestere. Pacientii cu dislipidemie nu prezinta simptome, in timp, insa, valorile crescute ale colesterolului duc la afectarea vaselor de sange prin constituirea placilor de aterom (ateroscleroza), ceea ce creste riscul de evenimente vasculare (infarct de miocard, accident vascular cerebral). De multe ori, pacientii cu dislipidemie nu sunt diagnosticati si nu ajung sa fie tratati la timp si corespunzator. De aceea este foarte importanta verificarea valorilor colesterolului, care se poate face printr-o analiza a sangelui. Daca valorile colesterolului sunt crescute, medicul poate recomanda modificarea stilului de viata si, atunci cand este necesar, tratament medicamentos.

Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lanseaza medicamentul Rosucard*, primul generic de rosuvastatina de pe piata romaneasca. Tratamentul cu rosuvastatina se adreseaza persoanelor cu hipercolesterolemie, inclusiv celor diagnosticate cu ateroscleroza in faza precoce sau avansata. Considerata drept cea mai puternica statina, rosuvastatina are o eficacitate terapeutica dovedita in timp, printr-un program larg de studii. Dupa 6 saptamani de tratament, pana la 80% dintre pacienti au atins tintele terapeutice recomandate de Ghidul European de preventie a bolilor cardiovasculare.

Citeste si:  Etapele de dezvoltare ale copilului nascut prematur

In acest context, Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lanseaza medicamentul Rosucard*, primul generic de rosuvastatina de pe piata romaneasca. Tratamentul cu rosuvastatina se adreseaza persoanelor cu hipercolesterolemie, inclusiv celor diagnosticate cu ateroscleroza in faza precoce sau avansata. Considerata drept cea mai puternica statina, rosuvastatina are o eficacitate terapeutica dovedita in timp, printr-un program larg de studii. Dupa 6 saptamani de tratament, pana la 80% dintre pacienti au atins tintele terapeutice recomandate de Ghidul European de preventie a bolilor cardiovasculare.

„Ateroscleroza reprezinta o afectiune cu evolutie cronica al carei risc poate fi evaluat la distanta (la 10 ani), aplicand reguli simple de predictie. Din pacate, efectele devastatoare ale aterosclerozei sunt rezultatul unor fluctuatii de risc pe termen scurt, rezultand in evenimente acute cum ar fi infarctul de miocard sau accidentul vascular cerebral. Prevenirea lor implica controlul constant al proceselor de vulnerabilizare care au loc in peretele vascular. Una din armele redutabile care permit un astfel de control sunt statinele. Medicamentele apartinand acestei clase nu sunt egale in eficienta lor preventiva. Ultima generatie de statine, caracterizata prin efect intens si siguranta, si-a demonstrat superioritatea in mai multe studii care au inclus un numar impresionant de mare de pacienti la risc. Cum riscul aterosclerotic intereseaza un segment semnificativ din populatie, accesul la tratamentul cu statine trebuie optimizat in paralel cu constientizarea si avertizarea despre risc”, a declarat Prof. Dr. G.A. Dan, Clinica de Medicina Interna si Cardiologie, Spitalul Clinic Colentina.

„Prevenirea complicatiilor cardiovasculare reprezinta o prioritate in managementul clinic al diabetului zaharat, care ar trebui sa vizeze nu doar controlul glicemic, ci si controlul lipidic, tensional si ponderal. In controlul lipidic, tratamentul cu statine este prima optiune conform ghidurilor internationale. Rosuvastatina a dovedit un control rapid si la un grup semnificativ crescut de persoane, concomitent cu reducerea semnificativa a ratei de progresie a placii de aterom”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Centrul Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj-Napoca.

Citeste si:  "Uleiul de masline este potrivit oricarui tip de ten, pentru curatare si hidratare"

Rosucard* (rosuvastatina), disponibil in concentratii de 10, 20 si 40 mg, se afla pe lista medicamentelor compensate cu 50% si se distribuie numai pe baza de prescriptie medicala.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.