fbpx

Remedii naturiste pentru insomnie

Please select a featured image for your post

De ce remedii din plante pentru somn? Pentru ca tocmai ce am vazut la stiri ca farmacistii isi freaca mainile de bucurie ca vanzarile la medicamentele antidepresive si pentru somn au crescut vertiginous de cand cu criza si se astepta sa creasca in continuare in 2010. Nu cred ca e cazul sa recurgem la medicamente pentru a dormi si a ne relaxa. Cred insa ca remediile naturale, din plante, sunt mai eficiente si mai sanatoase, in primul rand pentru ca nu provoaca dependenta la fel ca si medicamentele. In al doilea rand, somnul este mai placut si mai putin apasator, cu alte cuvinte nu dormi butuc si nu te simti ametita dimineata cand te trezesti.

Infuziile de plante sunt cele mai indicate atunci cand vine vorba de somn. Trebuie sa stii ca este o diferenta intre infuzie si decoct, in sensul ca infuzia inseamna incalzirea apei pana la fierbere, apoi o luam de pe foc si o turnam peste plante, acoperind cana si lasandu-le sa se infuzeze. In general, pentru insomnie se folosesc florile plantelor sau frunzele, deci infuzia este cea mai potrivita.

Citeste si:  Atentie la bolile din stranduri si piscine!

Levantica este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru insomnie si poate fi folosita atat ca si ulei esential in aromaterapie, pentru relaxare dar si ca si infuzie pentru inducerea somnului. In cazul levanticii studiile au demonstrat ca este foarte eficienta nu doar ca si ajutor in insomnie, ci si pentru reducerea durerilor de tot felul, in special cele de cap. Pentru ca aroma sa este foarte puternica, este indicat sa folositi cantitati mici de flori de levanitca, pe care le gasiti la plafar.

Musetelul si ceaiul de tei sunt preferatele bunicilor noastre cand vine vorba de somn. Musetelul are un efect sedative usor, infuzia fiind folosita pentru relaxare si inducerea starii de somn dar si pentru dureri cum ar fi cea de gat si in special cea de stomac. Ceaiul de tei este cu atat mai eficient cu cat este servit fierbinte, inainte de culcare, fiind neidulcit sau indulcit cu miere. De altfel, combinatia de musetel si tei ca si plante care induc somnul este intalnita si in diverse ceaiuri pentru somn. Apropo, un ceai care te ajuta sa dormi, care are un pret acceptabil si pe care l-am incercat este �Somn Linistit�, de la Fares, care combina florile de musetel, tei, lavanda, paducel si soc.

Citeste si:  Ritualuri spiritualitate

O planta mai putin populara dar care te ajuta cu siguranta sa dormi este gura-lupului sau scutellaria lateriflora, folosita pentru mai multe afectiuni ale sistemului nervos, inclusiv stresul, durerea de cap, insomnia dar si durerile prememstruale. Pentru cele mai bune efecte, infuzia de gura-lupului trebuie consumata pe o perioada mai lunga de timp. Un bun inlocuitor pentru diazepam este roinita sau melisa, o planta pe care o gasiti in orice magazin naturist si care face parte din compozitia majoritatii pastilelor naturale pentru insomnie.

O infuzie recomandata de adeptii tratamentelor naturiste in cazurile de insomnie si stress este un remediu facut din 3 lingurita de roinita, 3 lingurite de musetel, 2 lingurite de gura-lupului, 2 lingurite de petale de trandafir, 1 lingurita de floarea pasiunii si o lingurita de lavanda. Tratamentul trebuie sa dureze o perioada mai lunga de timp. Incepeti prin prepararea infuziei, pe care o beti cu 1-2 ore inainte de culcare. Trebuie sa beti 2-3 cani pe zi dar nu va faceti griji, are o aroma deosebita, fata de alte ceaiuri medicinale.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.