Remedii naturale pentru menopauza

Femeia se supune unor fenomene mai neplacute in timpul menopauzei. Organismul este predipus la hipertensiune, nevroza, osteoporoza si chiar obezitate. Inca din timpuri stravechi se cunoastea ca anumite plante pot avea un efect favorabil asupra femeilor aflate la menopauza .

Un remediu naturist destul de popular este uleiul de primula. Uleiul de primula este extras din floarea cunoscuta sub denumirea de Lumina noptii si este originara din America. Studiile realizate de cercetatorii americani arata ca uleiul de primula contine un acid gras care este inclus in producerea unor substante asemanatoare hormonilor. Uleiul extras din aceasta planta are multiple beneficii pentru organism, in cazul menopauzei avand efecte semnificative pentru prevenirea bufeurilor de caldura, insomniilor, transpiratiilor din timpul noptii sau a uscaciunii vaginale.

Citeste si:  Leacuri naturale pentru diabetici

Alte plante care pot avea un efect favorabil sunt : coada soricelului, frunzele de vita rosie, soia sau paducelul. Coada soricelului este una dintre cele mai benefice plante pentru ameliorarea simptomelor menopauzei , actionand in mod favorabil asupra organelor genitale ale oricarei femei. Ceaiul de frunze de vita rosie este un remediu consacrat pentru reducerea hemoragiilor uterine.

Citeste si:  Poti sa slabesti sanatos cu ajutorul dietei cu ceai verde

Se spune ca soia, atentie! nemodificata genetic, este o alternativa sigura si eficienta pentru tratamentul hormonal in privinta bufeurilor la menopauza cat si impotriva pierderii masei osoase. Si ceaiul din paducel este recomandat in tulburarile cauzate de menopauza, cum ar fi: palpitatiile, irascibilitatea, insomnia si scaderea tensiunii arteriale.
Pentru un rezultat cat mai satisfacator se recomanda ca aceste plante sa se foloseasca sub forma de ceaiuri.

Citeste si:  Cauzele avortului habitual si protocolul de investigatii in diagnosticul prenatal

Un comentariu
  1. Auzisem ceva de soia dar nu staim ca este intradevra atat de eficienta pentru organismul femeii in timpul menopauzei, din pacate nu toata lumea poate sa o manance

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.