fbpx

Relansarea campaniei „Infertilitatea este o boala”

Please select a featured image for your post

Incepand cu data de 14 septembrie 2009, campania Infertilitatea este o boala, initiata in 2008 si desfasurata pana in prezent exclusiv in regim de voluntariat, se relanseaza intr-o noua formula, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei SOS Infertilitatea.
Grupul de Initiativa SOS Infertilitatea este pe cale de a se constitui legal ca organizatie non-guvernamentala, sub numele Asociatia SOS Infertilitatea. Asociatia SOS Infertilitatea va deveni astfel singurul ONG activ in domeniul infertilitatii in Romania, in conditiile in care, conform statisticilor oficiale, aproximativ  15% dintre cuplurile aflate la varsta reproductiva care isi doresc un copil se confrunta cu dificultati in a-l avea, din motive medicale.
Totodata, SOS Infertilitatea reaminteste, in contextul recentei mediatizari a cazului de trafic de ovule descoperit intr-o clinica bucuresteana, ca in tara noastra nu exista un cadru legislativ privind reproducerea umana asistata medical.

Citeste si:  O noua dimensiune in diagnosticarea si tratamentul cu biorezonanta

In tarile Uniunii Europene exista o legislatie clara si ferma referitoare la sanatatea reproducerii asistate medical. Pe langa aspectele etice si de protejare a embrionului foarte clar reglementate, in ceea ce priveste costurile procedurilor necesare pentru reproducerea umana asistata, acestea sunt incluse in programele de sanatate publica. In aceste tari, in numele solidaritatii sociale, statul sustine din impozitele si taxele platite de cetateni, inclusiv de catre cei afectati de infertilitate, pana la sase incercari de fertilizare in vitro sau inseminari artificiale per cuplu. In schimb, in Romania europeana a anului 2009 nu exista un cadru legislativ care sa reglementeze acest domeniu atat de sensibil. Practic, in Romania domneste legea junglei in domeniul reproducerii asistate medical, pe principiul tot ce nu e interzis este permis, ceea ce ofera unora dintre medici posibilitatea unor proceduri uneori experimentale.
Scopul campaniei este acela de a semnala clasei politice romanesti, in ansamblul sau, ca finantarea acestor proceduri este o solicitare urgenta si legitima din partea cuplurilor cu probleme de fertilitate. Romania are nevoie de un cadru legislativ in domeniul reproducerii umane asistate medical tocmai pentru a se evita excesele si experimentarile, sunt de parere reprezentantii asociatiei.

Citeste si:  Romsound organizeaza ZILELE PORTILOR DESCHISE la Targu Mures si la Bucuresti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.