fbpx

Reflexoterapie pentru migrene

Reflexoterapia este o modalitate buna pentru a reduce impactul migrenelor. Un tratament reflexoterapeutic constant in combinatie cu o dieta si un stil de viata sanatos pot produce schimbari dramatice in caz ca te confrunti cu migrene imposibile. Iata cum se manifesta simptomele unei migrene:

-Dureri de cap severe (de multe ori doar pe o parte a capului sau deasupra ochilor)
-Greata si senzatii de voma
-Senzatii de ameteala (reactii la lumina puternica sau la mirosuri specifice)
-Identificarea unor cauze care conduc la migrene (poate apar in momentele in care te relaxezi sau in timpul ciclului menstrual sau poate fi vorba de un stres intens si de durata)
-Anumite alimente pot declansa migrena (ciocolata, vinul, branza)

Citeste si:  Strategie: Trucuri simple pentru a pierde kilogramele in plus

S-a demonstrat ca reflexoterapia poate usura migrenele si durerile de cap. Un studiu desfasurat in Danemarca a testat eficacitatea reflexoterapiei pe aproape 200 de pacienti care aveau ca problema principala de sanatate durerile de cap. 65% dintre pacienti au declarat ca s-au vindecat prin reflexoterapie si ca au scapat de migrenele care le afectau calitatea vietii.

Citeste si:  Feng Shui pentru sanatate

Un tratament prin reflexoterapie va usura durerile de cap prin masaje care vor pune presiune exact pe punctele reflexogene ale corpului. Masajul zonei cervicale elibereaza tensiunea acumulata la nivelul vertebrelor, restabilindu-se irigarea normala cu sange a creierului si oxigenarea lui. Totodata, scade riscul unei eventuale blocari de flux nervos. Astfel se elimina senzatiile de ameteala si migrenele, imbunatatindu-se in acelasi timp activitatea auditiva si vizuala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.