fbpx

Probleme ce apar in sarcina

Please select a featured image for your post

Ce bine ar fi ca sarcina sa fie ca o plimbare in parc sau asa cum e prezentata in filmele americane: femeia ramane slaba, doar ii creste burtica, nu i se umfla picioarele, nu ii e rau de dimineata etc. Tu insa, nu esti actrita in film, ci joci rolul de gravida in viata reala si lucrurile par uneori ca iti scapa de sub control. Inca de cand au aparut cele doua liniute pe testul de sarcina, au inceput si problemele. Cu toate ca unele gravide trec prin sarcina fara nici o problema, altele manifesta toate simptomele descrise la carte. 1. Raul de dimineata este unul dintre primele simptome ale sarcinii, care se va manifesta inca dinainte de a sti ca esti insarcinata si te va insoti in general pana in trimestrul 2 de sarcina, dupa saptamana 12, cand bebe incepe sa miste. Uneori, raul de dimineata poate dura intreaga sarcina, insa astfel de cazuri sunt mai rare.
Citeste si:  Dermavital, o intalnire intre sanatate si frumusete
Raul de dimineata poate reveni si mai tarziu pe parcursul sarcinii, fiind agravat de starea de oboseala. Desi numele sau sugereaza ca s-ar manifesta doar la primele ore ale zilei, raul de dimineata are darul de a se manifesta la orice ora din zi, in functie de dereglari hormonale ce se produc in corpul gravidei sau de diversele intamplari de peste zi.
Cum se manifesta? Este o stare generala de rau, insotita de varsaturi sau pur si simplu de senzatia de greata. Te deranjeaza si cele mai slabe mirosuri, chiar si parfumul sotului, pe care inainte il adorai. Ce sa mai zicem de fumul de tigara, care te poate deranja si iti poate provoca varsaturi chiar daca inainte de sarcina erai fumatoare.
Citeste si:  Fertilitate si greutate
Cum il poti combate? Este foarte important sa nu ajungi la starea de foame, pentru ca atunci greata se va accentua. Pregateste-ti inca de seara pe noptiera cativa biscuiti pe care sa ii mananci inainte de a te da jos din pat. Evita mancarurile grele si foarte condimentate, sau cele care au un miros puternic. Nu manca mult, ci prefera mesele mici si dese, pe parcursul intregii zile. 2. Constipatia, atat de neplacuta constipatie! Din pacate, constipatia este una dintre probleme majore ale sarcinii, cu care se confrunta majoritatea gravidelor, cel putin intr-o anumita perioada a sarcinii, in special daca iau suplimente de fier. Totodata, sarcina provoaca schimbari hormonale, astfel ca nivelul progesteronului creste, relaxand astfel muschii intestinelor, incetinind miscarile sale. Automat, un intestin lenes duce la constipatie. Cum se manifesta? E un simptom foarte usor de recunoscut: scaunele sunt rare, ies foarte greu si sunt asociate cu usturimi sau dureri puternice. Trebuie sa aveti foarte mare grija, intrucat constipatia si fortarea scaunelor poate duce la aparitia hemoroizilor sau a fisurilor anale. Daca aveati si inainte de a ramane insarcinata aceasta problema, acum trebuie sa fiti cu atat mai prudente.
Citeste si:  Miopia se opereaza mult mai repede cu ajutorul noilor tehnologii
Cum se poate combate? O solutie foarte buna o constituie supozitoarele pe baza de glicerina, care ajuta la eliminarea scaunelor. De asemenea, constipatia se poate controla si prin alimentatie: mancati cat mai multe alimente ce contin fibre vegetale si consumati minim 2 litri de apa pe zi. Miscarea este de asemenea aliatul scaunelor regulate, intrucat pune intestinele lenese la lucru. Nu trebuie sa faceti exercitii solicitante, sunt de ajuns 30 de minute de plimbare pe zi si veti observa efectul imediat.
Haine pentru copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.