Pilula de a doua zi – 20% dintre femei au luat-o cel putin o data

Potrivit unui studiu online realizat de GFK Romania, pastila de a doua zi este folosita ca metoda contraceptiva de 72% dintre femei, pe cand 20% au luat pilula de a doua zi cel putin o data. Studiul mai arata ca cele mai frecvente metode contraceptive utilizate de romani sunt: prezervativul (95%), pilule contraceptive (94%), coitus interruptus (83%), steriletul (75%), metoda calendarului (74%).

Citeste si:  Costuri neprevazute in perioada de maternitate

27% dintre femeile participante folosesc pilula ca metoda contraceptiva, iar aproximativ 20% au declarat ca nu se protejeaza. Tinerii cu varste intre 18-24 de ani sunt cei care apeleaza cel mai des la pilula contraceptiva. Femeile profita de aceleasi metode de contraceptive ca si barbatii: prezervativul masculin si coitus interruptus. Metodele mai noi, precum prezervativul feminin sau plasturele contraceptive s-au implementat mai greu, fiind cunoscute de tinerii intre 18-24 ani. Aproape o treime dintre femei se informeaza singure cand vine vorba de metodele de contraceptive, iar o alta treime apeleaza la sfatul medicului.

Citeste si:  Fitness si Omega-3: imunitate, vitalitate si rezistenta la stres

Pilulele contraceptive , cat si pastila de a doua zi pot avea efecte secundare serioase daca nu sunt administrate cum se cuvine. Medicii recomanda consultatia medicala inainte de orice decizie pe termen lung. In cazul pilulei de a doua zi, lucrurile sunt mai drastice. Are un continut ridicat de hormoni, motiv pentru care doctorii spun sa o luam cel mult o data pe an.

Citeste si:  Valorile care conteaza intr-o familie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.