Originile dietei Dukan

Aceasta dieta a fost inventata de catre medicul francez, Pierre Dukan, si se adreseaza tuturor persoanelor obeze care isi doresc sa slabeasca. Asadar, cu cat esti mai gras, cu atat vei avea mai multe avantaje de pe urma acestei diete minune.

Acest regim alimentar se bazeaza in mare parte pe proteine si initial, a purtat numele Protal, acest nume fiind inlocuit mai tarziu cu actuala denumire, Dukan.

Aceasta dieta se imparte in mai multe etape, toate la fel de importante, pe care este bine sa le respectam cu strictete daca ne dorim rezultate vizibile.
Pentru inceput, sunt permise urmatoarele alimente:
– Carne de vita sau vitel.
– Carne de pui ( fara piele )
– Peste si fructe de mare
– Sunca slaba
– Produse lactate care sa nu contina grasimi
– Lichide, minin 2 l pe zi
– Ceai si cafea, fara indulcitori

Citeste si:  Consumul a cel putin 6 pahare de apa pe zi previne pietrele la rinichi

Infometarea nu este o solutie in dieta Dukan. Aceasta dieta destul de bogata in proteine ne permite sa ne simtim satui, deoarece poti manca pana te saturi din grupa alimetelor permise.

Ceea ce face ca aceasta dieta sa fie una minune si unica, este faptul ca ea este impartita in 4 etape.
In prima etapa sau faza de atac, consta slabirea initiala.

Citeste si:  Bauturile pe baza de proteine, indicate dupa exercitiul fizic

In cea de-a doua etapa, faza de slabire, punem accentul pe alimentele care ne fac sa ajungem la numarul de kilograme pe care ni-l dorim.

In cea de-a 3-a etapa, cea de stabilizare suntem atenti si prevenim efectul yo-yo.

Ultima etapa a dietei Dukan , faza de croaziera, reprezinta stagiul final de viata, cand organismul se obisnuieste deja cu acest regim si il adopta ca stil de viata.

Citeste si:  Foliculita

Nu este o dieta deloc usoara, insa persoanele ambitioase, care vor sa faca o schimbare radicala in viata lor, trebuie sa incerce sa-si dea toata silinta pentru a face fata acestei diete. Inceputul este greu, insa cu cat te vei apropia de final, cu atat satisfactiile vor fi mai mari, la fel si cheful de viata demult uitat.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.