fbpx

Obiective comune ale cardiologilor, neurologilor, diabetologilor, pneumologilor si oncologilor la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile

Please select a featured image for your post

In lume, s-a tras semnalul de alarma! Lupta impotriva bolilor cronice netransmisibile trebuie sa devina o prioritate in lumea medicala mondiala. Pentru prima data in Romania, unii dintre cei mai importanti cardiologi, neurologi, diabetologi, pneumologi si oncologi se reunesc intr-un context stiintific, pentru a stabili obiective comune de lupta impotriva bolilor cronice netransmisibile, afectiuni care au atins cote alarmante atat in lume, cat si in Romania.

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile din 24-25 februarie 2012, de la Rin Grand Hotel, Bucuresti isi propune sa dezbata problematica bolilor cronice netransmisibile in Romania, dar si sa identifice modalitati de preventie ale fiecarei afectiuni in parte.

Citeste si:  Probiotice si prebiotice: sanatatea sistemului digestiv

Astfel, in prima zi a congresului va fi dezbatut impactul si problematica bolilor cronice netransmisibile cu incidenta si prevalenta cea mai mare in Romania, din prisma raportului ONU-OMS 2011: bolile cardiovasculare si cerebrovasculare, diabetul zaharat, obezitatea, cancerele si afectiunile respiratorii cronice.

Ziua a doua a congresului va incepe cu sesiuni paralele de dezbatere pe marginea identificarii de solutii pentru prevenirea acestor afectiuni. Prof.univ.dr. Dragos Vinereanu, prof.univ.dr. Ovidiu Bajenaru si prof.univ.dr.Ion Bruckner vor modera sesiunea denumita „Prevenirea bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare”. Strategiile de prevenire a diabetului zaharat, obezitatii si nefropatiilor vor fi identificate in sesiunea moderata de prof.univ.dr.Amorin Popa si prof.univ.dr. Eugen Mota. Conf.univ.dr.Alexandru Irimie, prof.univ.dr. Rodica Anghel si conf.univ.dr.Lucian Miron vor modera sesiunea dedicata prevenirii cancerelor, iar prof.univ.dr. Florin Mihaltan va modera workshop-ul dedicat afectiunilor pulmonare cronice.

Concluziile workshop-urilor dedicate fiecarei afectiuni si identificarea strategiilor de combatere a bolilor cronice netransmisibile vor fi comunicate in sesiunea plenara in fata medicilor participanti la congres.

Prezenta celor 9 societati stiintifice la primul Congres National Bolile Cronice Netransmisibile: Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Pnemologie, Asociatia Oncologica Romana, Societatea Romana de Medicina Interna, Societatea Romana de Neurologie, Societatea Romana de Nefrologie, Societatea Nationala de Medicina Familiei, Asociatia Romana de Studiu al Obezitatii, Societatea de Nutritie din Romania, demonstreaza inca o data implicarea pluridisciplinara stiintifica in vederea gestionarii unor probleme stringente de sanatate publica.

Citeste si:  Factori de risc in timpul sarcinii

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile este un eveniment organizat sub egida Academiei Romane, iar copresedintii evenimentului sunt: prof.univ.dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si acad. Maya Simionescu, Director Institutul de Biologie si Patologie Celulara „N.Simionescu”.

Inscrierile la primul Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile se fac pe site-ul evenimentului: www.bolicronice-netransmisibile.ro, in limita locurilor disponibile.

Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.