fbpx

O tinuta frumoasa incepe cu antrenarea deltoizilor

Stiu ca nu este usor sa urmezi in mod consecvent un anumit program de exercitii fizice, fie pentru ca suntem foarte ocupate cu alte activitati, fie pentru ca mersul la sala este mai placut „in gasca”; dupa primele sedinte „gasca” se micsoreaza destul de mult si avem tendinta sa rarim antrenamentele. Sfatul meu este ca, indiferenta daca te-ai hotarat sa urmezi un program de fitness acasa sau la sala, sa nu astepti pana cand cea mai buna prietena decide ca ar dori si ea sa-ti tina companie. Daca vrei sa se vada rezultatul considera miscarea ca o activitate a ta si realizeaza ca nu te va incalzi cu nimic faptul ca si celelalte persoane din grupul tau de prieteni au cateva kilograme in plus sau musculatura cazuta inestetic.

Citeste si:  Copiii si internetul

A-ti stabili singura prioritatile nu inseamna, insa, a face miscare „dupa ureche”. Nu de putine ori vad in sala de fitness persoane care adopta un antrenament haotic, gen circuit. Acest lucru nu face decat sa streseze muschiul, iar refacerea lui este mult mai grea. Circuitul este o metoda de antrenament, dar nu trebuie aplicata zilnic.

Am ales sa va povestesc astazi despre deltoizi pentru ca sunt extrem de importanti in crearea unei imagini impresionante. Din pacate este una dintre grupele musculare ignorate de majoritatea celor care practica fitness-ul. Umarul contribuie intr-o proportie covarsitoare la imaginea intregii siluete. Cu totii ne dorim un umar rotund, usor fibrat, care da corpului un aspect atletic si sexy. In marile concursuri de fitness deltoizii pot fii decisivi in ocuparea unui loc pe podium.

Citeste si:  Suplimentele alimentare Alvityl si spray-urile nazale Humex, previn bolile specifice sezonului rece

Deltoidul este bine sa fie lucrat impreuna cu musculatura spatelui o data pe saptamana. In acest fel muschiul are timp sa se refaca si veti progresa.

Cand vorbim despre deltoizi, vorbim despre deltoidul anterior, lateral si posterior. Pentru fiecare dintre acestia exista exercitii speciale. Va voi prezenta astazi cateva exercitii pentru deltoidul anterior si lateral. Exercitiile se vor efectua cu gantere de 2-3 kilograme.

Deltoidul anterior
Exercitiile 1, 2:
Stand departat cu bratele pe langa corp: ridicarea ganterei oblic inainte, alternativ, dreapta – stanga (3 serii x 15 repetari);
Acest exercitiu adauga volul umarului si este foarte eficient daca se efectueaza lent si corect. Palmele trebuie orientate in jos. – indicat mai ales persoanelor cu umerii lasati.

Citeste si:  Sarutul pe obraz, mai sanatos decat o strangere de mana

Deltoidul lateral
Exercitiile 3, 4:
Asezat pe banca si cu ganterele la nivelui umarului: impins deasupra capului si revenire (3 serii x 15 repetari);

Exercitiile 5, 6:
Stind departat cu bratele pe langa corp: ridicari ale bratelor in plan lateral (3 serii x 15 repetari).

Acordati foarte mare atentie modului de executie al fiecarui exercitiu. Exista tendinta de a balansa corpul pentru a usura executia. Incercati sa nu trisati astfel si veti obtine rezultate vizibuile in timp destul de scurt.

Influenta acestor exercitii se simte in mod direct in tinuta. Ele nu au efecte punctuale, cum ar fi picior frumos sau abdomen plat, ci definesc tinuta printr-un spate drept si umeri ridicati, adica o parte importanta a atitudinii dumneavoastra.

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.