Nutritionistii avertizeaza in privinta dietei vegetariene

Please select a featured image for your post

Julie Gilbert, specialist in nutritie din Brisbane, avertizeaza persoanele care aleg sa devina vegetariene ca inlocuirea carnii cu produse precum pastele, care nu sunt neaparat mai hranitoare, le poate dauna sanatatii.

Gilbert este de parere ca aceasta tendinta este prezenta indeosebi in randul tinerilor, care opteaza frecvent pentru dietele vegetariene. „Ei sunt in crestere si au nevoie de proteine provenind dintr-o varietate de surse, deoarece legumele, nucile si semintele nu sunt in esenta surse complete de proteine”, a adaugat aceasta.

Citeste si:  Cand se impune consultul genetic?

Adolescentele care devin vegetariene, si nu isi suplimenteaza alimentatia cu produsele adecvate, risca sa prezinte deficiente de fier, este de parere Julie Gilbert.

Angela Saunders, la randul sau nutritionist, sustine aceasta opinie, mentionand insa ca reducerea consumului de carne rosie poate fi benefic, de vreme ce acest produs animal a fost corelat cu diferite tipuri de cancer. Pe de alta parte insa, vegetarienii se pot confrunta cu deficiente vitaminice, in special lipsa vitaminei B12. „Majoritatea vegetarienilor sunt lacto-ovo-vegetarieni, deci includ in dieta lor produse lactate si oua, compensand intr-o oarecare masura lipsa vitaminei”, mentioneaza aceasta.

Citeste si:  Divortul afecteaza dezvoltarea copilului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.