Noi metode de diagnosticare neinvaziva a afectiunilor hepatice

Please select a featured image for your post

Afectiunile hepatice pot fi diagnosticate prin metode neinvazive, gratie testelor de ultima generatie propuse de companie BioPredictive care vin sa ofere o alternativa mai sigura la metodele clasice de diagnosticare care folosesc punctia-biopsie hepatica. Cu ajutorul celor cinci tipuri de teste, adaptate diferitelor patologii ale ficatului, specialistul poate vizualiza fiecare zona a organului si pune astfel un diagnostic ferm.

FibroTest este utilizat in evaluarea fibrozei hepatice, apreciind activitatea necro-inflamatorie virala si fiind recomandat in examinarea efectelor hepatitei cronice de tip B si C, coinfectiilor HIV, consumului excesiv de alcool sau afectiunilor metabolice, precum diabetul zaharat, excesul ponderal, hiperlipidemie si hipertensiune arteriala.

SteatoTest evalueaza steatoza hepatica – cauza frecventa a cresterii valorilor enzimelor GGT si TGP – de natura metabolica, alcoolica sau virala, iar ActiTest este utilizat in evaluarea activitatii necro-inflamatorii din hepatitele virale de tip B si C, precum si din coinfectiile HIV.

In caz de steatoza metabolica (in diabetul zaharat, exces ponderal, hiperlipidemie, tensiune arteriala), NashTest permite diagnosticul unei eventuale hepatite non-alcoolice manifestate prin inflamatia si necroza ficatului.

AshTest este folosit in cazurile de steatoza alcoolica la care sunt predispuse persoanele care consuma excesiv alcool, permitand diagnosticarea unei hepatite alcoolice asociate.

Testele pot fi achizitionate individual sau in pachetele FibroTest (in care sunt incluse FibroTest si ActiTest) si FibroMax (care contine toate cele cinci teste disponibile).

Citeste si:  EDU 2012 - Acces catre o educatie superioara
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.