fbpx

Noi demersuri pentru reintegrarea pacientilor diagnosticati cu cancer

Please select a featured image for your post

Patronatul Medicinei Integrative din Romania, membru al Confederatiei CONPIROM a organizat masa rotunda cu tema „Caracteristici si probleme intalnite in experienta organizatiilor care au lucrat si lucreaza cu persoane diagnosticate cu cancer”.

La discutii au participat reprezentanti ai ONG-urilor din regiunea Bucuresti – Ilfov a Romaniei, precum si specialisti psihologi si medici terapeuti, care desfasoara activitati in directia protectiei si ingrijirea persoanelor diagnosticate cu cancer. Printre cei care au raspuns invitatiei au fost: Marius Gherghel de la Hospice Casa Sperantei, Iulia Manolescu Fundatia Mobilmed, Anamaria Nitulescu CASMB, Dr. Carmen Ardeleanu de la Institutul „V. Babes”, Diana Moraru ARPCF, Bogdan Catrangiu ARPC, Dr. oncolog Rodica Tudor, Ioana Cristea de la Asociatia Bolnavilor de Cancer „Phoenix”, Olga Gridland de la Asociatia P.A.V.E.L., Narcisa Opris de la Asociatia de Terapii Integrative „Sf. Nectarie”, Dr. Cristina Stefanut de la Asociatia „Noi Orizonturi Familia”, Ileana Popescu de la HOLISTICMED, Psih. Iulia Manolescu de la Fundatia MOBILMED, Iuliana Ghidu de la CRUCEA ROSIE, Dir. Victoria Asanache de la Fundatia RENASTEREA.

Citeste si:  Hipertensiunea

Aceasta masa rotunda reprezinta o etapa premergatoare din cadrul Proiectului „Retea multiregionala pentru terapie integrativa, consiliere si reintegrare sociala a persoanelor diagnosticate cu cancer” – POSDRU/84/6.1/S/55178, proiect cofinantat din Fondul Social European, POS DRU 2007 – 2013, Axa prioritara 6 si care, are ca obiectiv general crearea unei retele
de centre cu acoperire multiregionala pentru consolidarea capacitatii, competentelor si a stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer, iar mijlocul de atingere a acestui obiectiv general va fi dezvoltarea unui pachet de servicii de informare, consiliere si terapie pentru grupurile tinta, in cadrul unor centre noi formate in regiuni cum sunt: Bucuresti – Ilfov – cu Centrul de consiliere si terapie integrativa Bucuresti; Nord – Vest – cu Centrul de consiliere si terapie integrativa Cluj-Napoca; Nord – Est – cu Centrul de consiliere si terapie integrativa Iasi.

Citeste si:  Linisteste-ti micutul

Grupul tinta se imparte in doua categorii:

500 de persoane diagnosticate cu cancer : 50 barbati si 450 femei
– 250 de persoane diagnosticate cu cancer mamar
– 200 de persoane diagnosticate cu cancer de col uterin
– 50 de persoane diagnosticate cu cancer testicular
1.000 de persoane din familiile de apartinatori ai persoanelor diagnosticate cu cancer

Durata proiectului este 36 de luni (iunie 2010 – iunie 2013). Bugetul proiectului (valoare totala) : 19.500.000 Lei

Rezultatul mesei rotunde va constitui o baza de informatii asupra problemelor cu care se confrunta, atat publicul tinta, cat si organizatiile si institutiile care se ocupa de aceste persoane. De asemenea, din baza de informatii vor face parte si solutiile gasite de participanti in ceea ce priveste situatia economica si juridica a persoanelor diagnosticate cu cancer.

Citeste si:  Cum il scapam de tuse

„In prezent, PMI numara 147 de membri si are reprezentare la nivel national in 22 de Comisii de administrare judetene al Casei de Asigurari de Sanatate. PMI este afiliat la CONPIROM, cea mai mare confederatie patronala din Romania, asigurand astfel o comunicare eficienta cu platforma vasta a mediului de afaceri. Prin derularea si implentarea acestor doua proiecte cofinantate de catre Fondul Social European, dorim sa sensibilizam angajatorii astfel incat ei sa contribuie la procesul
de reintegrare a persoanelor care sufera de boli incurabile cum este cancerul sau de integrare pe piata muncii cum sunt persoanele diagnosticate cu canceri” – a declarat la Bucuresti Liviu Mandler, presedintele Patronatului Medicinei Integrative din Romania, manager de proiect.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.