fbpx

Mit daramat: consumata cu moderatie, berea nu ingrasa

Contrar convingerilor traditionale, conform carora berea ingrasa si este „vinovata” de inestetica burta, un nou studiu realizat de cercetatorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid arata ca berea, cu sau fara alcool, nu provoaca o crestere in greutate si nici modificari in masa corporala, daca este consumata cu moderatie.

Studiul a fost realizat pe un grup de voluntari cu varste cuprinse intre 20 si 42 de ani, iar perioada experimentala a durat 10 saptamani, timp in care toti subiectii studiului si-au mentinut obiceiurile de viata si alimentatie.

Citeste si:  Cafeaua consumata regulat are efectul unui medicament

In timpul primei saptamani, toti subiectii s-au abtinut de la orice consum de bauturicu alcool. In urmatoarele patru saptamani si in mod aleatoriu, subiectii au introdus in dieta zilnica berea cu sau fara alcool, in cantitatea corespunzatoare unui consum moderat, si anume, 660 ml pentru barbati si 330 ml pentru femei.

„Masuratorile antropometrice au stabilit ca un consum moderat de bere, cu sau fara alcool, nu modifica circumferinta bratului, taliei si a coapsei, si nu s-au inregistrat modificari semnificative in pliurile cutanate”, a explicat dr. Ascension Marcos, coordonatoarea studiului si Director al Grupului de Imunonutritie al Departamentului de Metabolism si Nutritie din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid. In plus, consumul moderat de bere nu a influentat procentul de grasime corporala si nici indicele de masa corporala.

Aceasta este o veste buna pentru toti amatorii de bere, cu atat mai mult cu cat indragitei bauturi ii sunt atribuite si o serie de efecte benefice pentru sanatate. Berea contine vitamine (B6, B9 si B12), minerale (in special siliciu), fibre solubile si antioxidanti esentiali care provin din materiile prime si care, impreuna contribuie la o dieta sanatoasa, contribuind la reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet si osteoporoza. In plus, berea este cea mai importanta sursa de hamei pentru dieta, planta fiind cunoscuta pentru proprietatile sale anticancerigene, de protejare a oaselor si de crestere a colesterolului bun.

Citeste si:  Cuplurile aleg sa doarma in paturi separate, dupa nasterea primului copil

Sursa: Grupul de Imunonutritie al Departamentului de Metabolism si Nutritie din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid. Rezultatele studiului au fost prezentate in Romania pe 2 iulie, la initiativa Asociatiei „Berarii Romaniei”

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.