fbpx

Masajul si gimnastica bebelusului: beneficii si sfaturi

Ingrijirea naturala a bebelusului, pas cu pas, incepe din prima clipa de viata si de aceea trebuie sa-i acordam atentia cuvenita. Masajul si gimnastica bebelusului sunt foarte importante, mai ales in primul an de viata deoarece treptat se face transferul de la pozitia fetala-intrauterina la un mediu nou de viata ce trebuie explorat. masajul bebelusilor nu doar ca ii bucura, dar fac mai puternice legaturile dintre cel mic si parinte. Sa nu uitam ca atingerea este cel mai important mod de comunicare al bebelusului pana la dezvoltarea deplina a tuturor simturilor. Tactilitatea ii furnizeaza o multime de informatii si il ajuta sa se dezvolte mai frumos.

Daca esti si tu mamica, cu siguranta iti doresti ca bebelusul sau sa se dezvolte armonios, iar gimnastica si masajul nu doar ca produc relaxare, ci pot diagnostica si corecta eventualele deficiente ale copilului. Folosirea tehnicilor si manevrelor specifice masajului influenteaza bebelusul in mod benefic atat din punct de vedere psihic, cat mai ales motor. Mai mult, practicat constant si cu perseverenta, masajul il ajuta pe cel mic sa doarma linistit si sa se hraneasca mai bine. Exercitiile fizice, combinate cu masajul relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia periferica si terminatiile nervoase, tonifica inima si plamanii, ajutand la eliminarea secretiilor traheobronsice (mai ales in cazul infectiilor cailor respiratorii) si, nu in ultimul rand, stimuleaza digestia.

Citeste si:  Cauzele exceselor alimentare II

Specialistii considera masajul si gimnastica bebelusului drept forme terapeutice de joaca, un fel de primii pasi spre socializare. De aceea, este recomandat ca acestea sa fie facute periodic sau zilnic de catre mama, acasa, dupa ce a fost instruita in prealabil de un profesionist calificat sau daca este posibil, chiar de un terapeut sau maseur.

Cele mai indicate produse pentru masajul bebelusului sunt uleiulrile de corp. Aceste ofera hidratare si hranire de lunga durata. Este bine sa-i faci masaj bebelusului cu uleiul de corp seara, dupa baita, pentru ca acesta sa hidrateze intensiv si sa poata fi absorbit de piele pe parcursul noptii. Consistenta fluida permite ca masajul sa fie usor de facut.

Daca bebelusul este racit, asigurati-va ca ii este bine mentinuta caldura corporala. Un masaj incalzitor cu uleiul de galbenele pentru bebelusi va ajuta sa-l incalziti si sa-l inveseliti. Un fes de bumbac va impiedica pierderea caldurii. De asemenea, se recomanda sa evitati baita generala pentru cateva zile, deoarece prin baie se pierde multa caldura corporala.

Solutia pentru masajul bebelusului, de la Weleda – Ulei de galbenele pentru masajul bebelusilor de la Weleda.

Pielea delicata a bebelusului primeste o ingrijire placuta si o protectie de lunga durata prin intermediul acestui ulei nutritiv. Rasfatati-va bebelusul dupa baita cu un masaj delicat cu ulei de galbenele. Acesta ii va proteja pielea de influentele daunatoare ale mediului inconjurator si va avea ca rezultat sigur bucuria amandurora.

Citeste si:  2 din 3 angajati romani nu respecta un echilibru intre munca - odihna - timp liber

Uleiul de galbenele se obtine din extract de galbenele culitivate biodimanic, ulei de migdale dulci, extract de musetel si ulei din seminte de susan coapte natural la soare. Acestea confera uleiului un efect calmant, de incalzire si de curatare. Este usor absorbit si ideal pentru incalzirea generala a corpului. Combinatia nutritiva de extract natural de flori de galbenele si de musestel calmeaza iritatiile si catifeleaza pielea bebelusului, stimulandu-i functiile naturale. Uleiul delicat de migdale dulci furnizeaza pielii acizii grasi esentiali. Acestia o hranesc si o hidrateaza chiar si in zona sensibila acoperita de scutec. Pret produsului este 62 lei, fiind disponibil in farmacii, magazine naturiste si magazine online.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.